header to ads



Happy Halloween!


Skåne


Jag borde ge mig ut på stan för att handla lite kläder till mig själv. Just nu känns det som om jag har ca 10 plagg som jag varvar varje dag. Men, eftersom ni vill ha "dagens" så får ni det även om det mer eller mindre är samma kläder som visas dag efter dag.
I eftermiddag åker jag till gården i Skåne. Utrustad med en hög trave nyinhandlade böcker, pyjamas, duntofflor och stora tröjor känner jag mig redo för en långhelg totalt bortkopplad från storstadens och cybervärldens brus.

Skjorta: 2hand / Urban Outfitters
Byxor: Acne
Skor: Minimarket
Skärp: Urban Outfitters

Favoriter i repris - Inspiration Halloween

Det är omöjligt att inte hamna i spökträsket när det vankas allhelgonahelg. Jag kollade i arkivet och hittade lite ruggiga "hitta stilen". Se det som inspiration till halloweenfesten.


Bild: Telling Ghoststories


Bild: Nu Grave


Bild: Jack the ripper


Den tiden på året


Jag ser absolut ingen som helst anledning till att lägga ner goth-tråden. Baer with me!

Halsband: Forever 21 ala Givenchy
Polo: YSL (men det finns garanterat billigare)
Sammetskavaj: som jag tycker flott. Från Topshop
Nagellack: Chanel blue satin
Kjol: Även kjolen är YSL (ahh!)
Ring: Accessorize
Väska: Spetsig finväska från Givenchy
Skor: Topshop - bäst på skor!

Svindyra parfymer - en ny marknad?


Nu ska man tydligen visa att man är "filthy rich" genom att köpa sanslöst dyra parfymer. För någon månad sen skrev jag om
Ralph Laurens lyxparfym Love som går loss på inte mindre än 23 500 kr. Nu kontrar Versace med parfymen Gianni Versace Couture som med sina 13 400 kr visserligen är billigare men fortfarande så dyr att man får skrämselhicka. Att den superexklusiva läderboxen följer med köpet känns närmast som ett hån.
Spontant tycker jag dock att superlyxparfymer passar Versaces varumärke bättre än Ralph Laurens så jag måste erkänna att jag är förvånad över det faktum att Ralph Laurens mastodontparfym kostar drygt 10 000 kr mer. Det är intressant att spekulera i vem som kan tänkas köpa dessa dyra droppar. Själv tänker jag ofattbart rika ryssar direkt. Det är så jag föreställer mig målgruppen för dessa överprisade produkter som i mina ögon mest känns som hyckleri. Bara för att något har en maffig prislapp behöver det inte betyda att det är lyx.

Modemagi


Bilder: Harpers Bazaar oktober 2008

Genialiskt att göra ett modejobb på Harry Potter-tema. Magi och mode kan inte bli fel. Storslaget = alltid postivt!

Upplägget med att varje designer "närvarar" med sin kreation känns dock kanske l
ite gjord.

Stilstudie - Eva Green


På tal om
"Goth-fashion" så finns det en kvinna som gör det bättre än alla andra - Eva Green. Den fantastiska skönheten som för den stora allmänheten blev känd i och med James Bond-filmen Casino Royal. Själv tycker jag att hennes bästa rollprestation är som Isabelle i den fantastiska filmen The Dreamers (har ni inte sett den, marsch iväg till videobutiken).
Eva är mörk, mystisk, vacker och tilldragande på ett nästan hypnotiserande sätt. Med en egen suggestiv stil som ofta refereras till som "goth" är hon just nu så smärtsamt trendriktig som man kan bli. Långa svarta klänningar, mörka läppar (och naglar) samt barockinspirerade smycken har stått på Evas repertoar ett bra tag.

Låt den rätte komma in


Jag är så förväntansfull över att se "låt den rätte komma in" (sällan har jag varit så exalterad över en svensk film) att jag för tillfället är helt hooked på allt som är svart och känns lite vampyrigt. OBS! Dock inte på ett live-goth-sätt , nej mer fashion, typ Riccardo Tisci-Givenchy-sättet. Ikväll blir det dock inte bio utan middag på Riche i glada vänners sällskap. Man kanske ska köra på lite vampyrtema, det är ju trots allt Halloweentider.

Ring: Hur fin? Från YSL
Tröja: Tröja med moderna ärmar från Dries van Noten
Kappa: Från Acne
Skor: Precis så. Från Givenchy.
Byxor: Var är mina svarta perfekta byxor? De finns inte att finna? Dessa är från Golden Goose och inte perfekta men fina.
Nagellack: Blodrött, förstås!
Ring: Jag måste satsa på lite mer goth-smycken, enkelt sätt att få till stilen utan att känna sig utklädd. Fina ringen kommer från Iosselliani
Väska: Givenchy!

En helt vanlig dag


Livet flyter på i sin gilla gång. Allt är som vanligt - med andra ord, mycket jobb men rusktigt skoj.

Kavaj: Whyred (har ersatt min Cacharelkavaj som "varje-dag-uniform")
Klänning: Maje
Skor: Minimarket
Eternity-halsduk: Lindex

Så ska ett par skor se ut


Fina skor från Topshop. Tips, tips, tips!

Omslagsfrossa


Katie Grands sista nummer för POP. Drew Barrymore får äran. Jag gillar kaniner men är inte överväldigad. Jag tycker dock att "Hoppity Pop!" var roligt skriver.


Numero väljer Naomi iklädd de glittriga byxorna
som hon även bär i YSL-kampanjen - känns köpt (även om det nu kanske inte är så). Resultatet är iallafall hyffsat fint för att vara Naomi. Jag har aldrig riktigt gillat Naomi.


Visst är det väl skojigt att Paris Hilton pryder Nylons omslag efter all omslagsförvirring i och med Vogue Paris novemberomslag. Stylingen är katastrofal men det är väl kanske meningen. Jag vill dock ha fina omslag, inte ironiska.

För all del - Kalla mig gärna tråkig

Jag har hittat en ny (eller, den är iallafall ny för mig) mycket intressant "bloggskvaller-blogg" (meta meta), Weekly, där de utifrån deras egna uppfattning värderat de tio hetaste modebloggarna. Jag är ofantligt smickrad över att jag platsar på deras lista.

7. Hotspot / Karolina Skande - Karolina känns väldigt proffsig i det hon gör, men kanske lite (förlåt) tråkigare än de andra. Med tråkig menar vi att hon är mer genuint intresserad av mode och modehistoria än gemene modebloggerska...

Hela listan

Prestige

Bild: Karolina Skande

Ni måste läsa
den här intressanta artikeln om streetstyle-bloggar som The Guardian publicerat. Modeveckorna handlar inte längre bara om kläderna som visas på catwalken utan även väldigt mycket om vad personerna som besöker showerna väljer att ha på sig. Victoria Young, modechef på Pop magazine, skulle av de flesta betraktas som coolare än cool och det är därför fantastiskt befriande att läsa följande uttalanden:

When you don't have your photo taken, you have to be very grown-up about it, If you don't have your picture taken, and other people around you do, it feels very much like they're cool and you're not."
Victoria Young

Intressant att det har blivit så mycket prestige att hamna på The Sartorialists fotolins. Man skulle kunna tro att giganter som Victoria inte kunde bry sig mindre men behov av uppskattning och bekräftelse är tydligen något som alla kan känna oavsett framgång och status.
Läs mer

"Leggings-strumpbyxan" kommer vi att få se mer av framöver


Chanel visade på vårvisningen en strumpbyxa som var extra förstärkt till under knäna. Nästan som ett par leggings och strumpbyxor i ett. Själv är jag en fundamental motståndare till allt var leggings heter men jag gillar konstigt nog Chanelhybriden. Sarah Jessica Parker gillar den tydligen också då hon dök upp i den moderna strumpbyxan när hon besökte
Chanels Mobile Art-invigning i New York.

PS. Förut ansågs det katastrof att som kändis dyka upp i förra säsongens plagg. Nu för tiden är det katastrof att dyka upp i något från den aktuella kollektionen. Möjligheten att bära plagg från kommande kollektion visar att du är en kändis att räkna med.

"Dagens" idag igen


Jag är verkligen en riktig crowd pleaser som levererar "Dagens" på löpande band. Själv tycker jag att jag ser likadan ut varje dag och att det inte är så mycket att se.
Ikväll ska jag gå på modevisning på Spy Bar,
Pamela och Lina ska tydligen agera modeller, det vill man naturligtvis inte missa. Fantastiskt kul!

Kavaj: Whyred
Byxor: Acne
Skor: Acne
Halsduk: Sonia Rykiel
Blus: Carin Wester

DN


Eftersom "Dagens outfit" är så ofattbart uppskattat levererar jag. Nu ska jag packa in ett dussin IKEA-kassar i bilen och bege mig till Dagens Nyheter där det ska bli plåta av.

Kavaj: Whyred
Klänning: Acne
Halsduk: Johnstons
Väska: Chloé
Skor: Acne

Grattis!


Det har varit otroligt intressant att se vilka inlägg som varit era favoriter. Intressant och förvånande. Jag trodde att klassiska "Hotspot-inlägg" som
Hitta stilen, Catwalk match eller Day & Night skulle dominera men det verkar som om Dagens outfit och önskeoutfiten är favoriterna.

Vinnaren är iallafall Moa som valde mitt inlägg om Rue Vielle du Temple. Tänk att jag har varit med och bidragit till följande:
Jag älskar det här inlägget därför att när jag som nyinflyttad i Paris hittade just den här gatan, Rue Vieille du Temple, som ledde mig till det underbara kvarteret Le Marais där jag numerar spenderar mesta delen av min lediga tid med allt från shopping, öldrickande och annat skoj. Rue Vieille de Temple är även gatan där jag krockade med min pojkvän, hela min garderob är inhandlad där och mina vänner bor där. Jag har helt enkelt mycket att tacka för det här enkla Paris tipset som blev min favoritplats. Moa

Moa, maila din adress till mig så skickar jag parfymen så snart som möjligt!

Tävling - vinn parfymen som är omöjlig att få tag på


Bild: Jag, i min skrivarlya, hållandes i den åtrådda vinsten

Jag sitter just nu hemma vid datorn, ihärdigt jobbande men relativt uttråkad och oinspirerad, iklädd min svarta mysdräkt från Filippa K (som även går under namnet mopsdräkten). Jag kände för att göra något kul så därför lottar jag här och nu ut min parfym från H&Ms Comme des Garcon-samarbete. Vill du vara först med det senaste (som faktiskt inte ens får att få tag på) så tycker jag att du i kommentarsfältet nedan ska posta en permalänk till ditt favorit-hotspotinlägg med en kort motivering varför du gillar just det inlägget.

Vinnaren presenteras på imorgon.

Unvogue


Det är inte bara i Sverige som mode på nätet är stort. I USA tar man det (naturligtvis) steget längre och lanserar en komplett modetidning på webben. Det mest kontroveriella med Unvogue är dock inte att den endast publiceras på nätet utan att den har som policy att välja modeller av varierande etnicitet, storlek och ålder och att man utan förbehåll blandar svindyra märken med kedjornas vrakpriser.
Det låter som om konceptet kan bli en kommersiell succé men i den elitistiska modebranschen kommer den nog alltid att betraktas som just "Unvogue".

Vill du kolla in tidningen? Se här!

Herrjobb

Just nu håller jag på att planera ett herrjobb som ska plåtas för DN Imorgon. Jag känner mig inte helt varm i kläderna när det kommer till att styla herrkläder men det här kan nog gå vägen i slutändan. Prova, ändra och börja om. Tidskrävande.

Glugg


Jag älskar glugg. När jag var tonåring och hade tandställning ville jag att de skulle korrigera mina tänder så att jag fick en liten glugg mellan båda framtänderna. Så charmigt, det tycker jag fortfarande. Nu verkar det som om gluggen är rejält på modet. Två vackra damer med glugg pryder två stekheta magasinomslag, i-D med Lara Stone och Vogue Paris med Vanessa Paradis (som för övrigt var min gluggförebild när det begav sig på 90-talet.

Glugg - lägg det på minnet!

PS. Det verkar råda lite förvirring i bloggvärlden. Det är ovanstående omslag med Vanessa som är Vogue Paris novemberomslag 2008,
det med Paris Hilton är ett gammalt novemberomslag från 2006.

Nämen!



Ett ställe som jag besöker nästan dagligen är The Fashion spot, ett internationellt medlemsforum för modefreaks. Döm av min förvåning när det första jag ser när jag loggar in är min lilla vän
E. Söt - förstås!

Spara eller slösa


Jag bjuder på lite mer Spara/Slösa-tips! Håll till godo!

Slösa
T-Shirt:
Lanvins t-shirt med påsydda attiraljer gjorde succé när de dök upp på modearenan...

Spara
T-Shirt:...så nu gör Emma Cook en liknande men lite rockigare variant för Topshop

Pop - RIP


Bild: Senaste numret av POP

Katie Grand (chefredaktör på POP) jobbar just nu med sitt sista nummer av POP, hon har nämligen blivit rekryterad för att dra igång ett nytt stort Condé Nast-project (en tidning som kommer att heta Love?).
Detta kan, enligt rykten, innebära slutet för den välrenommerade tidningen POP. Vad skulle POP vara utan Katie? Som en cowboy utan sin häst.

Lugn helg


Vilken skön helg jag har haft - långa promenader, film och mat (och lite jobb) är det enda som stått på agendan. Nu känner jag mig redo för en ny vecka. Imorgon blir det full fart - redaktionsmöte med nya jobbet och planeringsmöte med DN. Nu ska jag nog sätta mig i min läsfåtölj med en god bok -
Livläkarens besök.

Mina kläder:
Kavaj: Whyred
Byxor: Monki
Tröja: Filippa K
Scarf: H&M
Skor: Converse
Väska: Sonia Rykiel
Solglasögon: Rayban Wayfarer

Solo nr 11


Fotograf: Niklas Dahlskog, Styling: Karolina Skande
Make-up: Lisa Peterson, Modell: Michelle


Ett nytt nummer av
Solo är ute, mitt näst sista nummer. Jag har bland annat stylat en modeserie med namnet "Modern Powerdressing". Modell var Michelle som kom tvåa i Solos modelltävling, hon agerade som ett proffs. Rackarns vad vi jobbade för att få till alla svarta band... Det var en lång och tuff dag i studion men nu när man ser resultatet måste jag nog säga att det var värt det.

500 LV


Igår bjöd Louis Vuitton på Casino-kväll och modevärlden satsade högt för att ha chansen att vinna en väska. Själv kom jag aldrig ens fram till spelbordet, var på tok för distraherad av all Moët och alla fantastiska människor, så jag har alla mina pengar i behåll. Jag undrar vad man får för 500 LV?

Möt Heidi Mount


Bild: Chanel Resort 2008

Karl Lagerfeldt har valt söta Heidi Mount som ansikte för Resort 2008-kollektionen, plåtat har han som vanligt gjort själv. No one is good enough för Karl Lagerfeldt. Nu spekuleras det vilt om huruvida Heidi kommer att få hänga med även till vårkampanjen.

Ingen hals


Jag hade en fantastiskt trevlig kväll igår och är i ärlighetens namn inte så sugen på att springa på stan och leta kläder idag. Men, det hade kunnat vara värre. Jag är mycket stolt över att jag till råga på allt pallat med att ta en "dagens".

Skjorta: 2hand från Urban Outfitters
Kjol: Miu Miu
Skor: Acne
Väska: Chloé

PS. Grattis till alla
Blog Awards-vinnare!

Spara eller slösa


Det verkar som om det var fler än jag som gillade
de fransiga stövlarna från Balmain så jag tänkte att jag skulle tipsa om en budgetvariant.

Slösa - Orginalet från Balmain.
Spara - En något billigare variant från Topshop

Dagens planer


Jag kommer inte ihåg sist jag hade en hel dag att sitta framför datorn och jobba, det känns närmast absurdt. Kvällen är dock fullspäckad. Först Louis Vuitton-fest och sen förhandstitt på Bukowskis moderna. Lämplig klädsel för båda händelserna hade varit:

Armband: Fint presentrosettsarmband från Maison Martin Margiela
Topp: Söt Sonia Rykiel-topp. Jag känner att Sonia är på väg att göra stor come back i mitt hjärta
Kavaj: Topshop
Skor: Fina skor som får mig att tänka på
Elin. Från Balmain
Byxor: Ann Demeulemeester. Var det någon som sa svarta byxor?
Lack: Färgen Hotspot - förstås!
Väska: Monki Bonki!

Ett omaka par


Modeveckorna är över och enligt modecykeln är det nu dags för modehusen att börja planera och producera vårens påkostade reklamkampanjer. Skvaller och spekulationer om vilken modell som landar vilket konto är högvaluta på modeforum och initierade modebloggar. Härliga tider!
Ett, inte helt osannolikt, rykte gör gällande att Grace Jones kommer att bli Louis Vuittons kvinna i år.
Grace Jones gör just nu en stark come back så man kan ju förstå tänket. Jag vet inte hur Louis Vuitton Grace Jones "känns" bara? Själv hade jag nog hellre blickat in i framtiden än sneglat i backspegeln. Men, man är förstås nyfiken på resultatet, om det nu blir något resultat. Den som lever får se.

Ju sämre tider desto kommersiellare modell


Gisele Bundchen landar Diors vårkampanj 2009. Gisele säljer, kanske bäst i världen (efter Kate Moss), så nu när det vankas sämre tider vill man försäkra sig om att maxa försäljningen så gott som det bara går. Ut med Daria Werbowy och in med veteranen och mirakelgöraren Gisele. Playing it safe! Jag misstänker att vi kommer att få se fler "kris-kampanj-paket" till våren.


Bild: Daria Werbowy i Diors F/W 08-kampanj

Från Prada till Zara


Bild: Zara-kampanj med Sasha Pivovarova

Sasha Pivovarova blev i höstas av med jobbet som Pradas husmodell. Efter många säsonger som Pradas kampanjflicka har hennes ansikte nästan blivit Prada, vilket kanske var anledning till att man bytte ut henne. Men Sasha står inte lottlös utan kammade snart hem ett uppdrag för den spanska kedjan Zara som troligtvis hoppas att Sasha fortfarande besitter lite Prada-glamour som kan smitta av sig på dem. Zaras design ligger ju allt som oftast förvillande nära Prada och nu när de till och med använder sig av "the face of Prada" kan man nästan ifrågasätta om det längre finns någon egentligen skillnad mellan de två varumärkena, det är ju mer eller mindre bara prislappen som skiljer dem åt.


Bild: Sashas sista kampanj för Prada S/S 08

Erin Wasson i H&M Comme des Garçons


Erin Wasson har stylat sig själv i H&Ms Comme des Garçon-linje i senaste Vogue Nippon. Jag tycker att
LLC-Lisa lyckas med en mycket träffande Erin-liknelse.

Jag tycker att kläderna ser fina ut på Erin. Mycket fina!

Pressvecka = mingelvecka


Den här veckan är det pressvecka. Vårkollektionerna ska klämmas och kännas på av ivrig och nyfiken presskår. Igår var jag runt på en lång rad presskontor för att granska vad våren 09 egentligen har att erbjuda. Även om kläderna står i fokus för veckan så är den sociala biten nästan lika grundläggande för den här typen av tillställningar. Det bestående minnet av dagen är konstigt nog sällan kläderna utan den oändliga rad av branschkollegor och pressmänniskor som man träffar på.  Själv tycker jag att det är fantastiskt trevligt, och i många fall väldigt underhållande, att få snick snacka med alla personer vars tidningar/bloggar och karriär man så nyfiket följer, men det är inte utan att det tar musten ur en.

Miscellaneous

Lite roliga saker som jag hittat på nätet:

Prada kampanj för Resort 2009 med Ymre Stiekema. Örhängena!!


Sofia Coppola har jobbat på en väska för Louis Vuitton, SC Bag (som i Sofia Coppola). Det här är den lilla sneakpeak som man fått av mästerverket (?).


Angelina Jolie ammar på W:s omslag. Undrar hur mycket de fick betala för det? W kan i och med detta, enligt min mening, officiellt avskrivas som "fashion mag"



90-talsikonen Stephanie Seymor pryder Numeros omslag. När är vi trötta på 90-talsreviveln?

Same but different


Bilder: "Varianter" av Giambattista Vallis skor


Tycker du, precis som jag, att det är fantastiskt roligt att spana in skamlösa kopior och efterapningar? Då kan jag rekommendera dig att spana in
"Adventures in copyright" på Fashionista.com där du kan hitta exempel på helt skrupelfria copycats.

Att intervjua Stella McCartney


Den främsta anledningen till att jag åkte till London under modeveckan var att jag skulle intervjua Stella McCartney angående hennes Adidas by Stella McCartney-linje för DN. Jag måste erkänna att det var lite nervöst. Även om jag har gjort en del intervjuer tidigare så har jag nu kommit fram till att intervjusituationer inte är min starkaste sida.
I ett hörn av en stor opersonlig sal var vi 4 stycken journalister som skulle samsas om 25 minuter med Stella (som i verkligheten snarare blev 15 min då Stella tog två telefonsamtal under intervjutiden). Tro mig, det känns ganska stressande att under den tidspressen sitta och lyssna på frågor kring hurvuda Stella har varit i Brasilien, när hon var där, när hon kommer åka dit igen, hur länge hon kommer att stanna, vad hon tycker om Brasilien - frågor som man vet att man inte kommer att kunna få något material ur.
Stella var professionell men distanserad och opersonlig, kanske inte så konstigt med tanke på att hon växt upp i rampljuset och troligtvis har mött fler journalister än vad en normal läkare har träffat patienter. Svaren var korta och innehållsfattiga, iallafall när de handlade om något annat än hennes linje för Adidas (proffsigt men otroligt tråkigt för en journalist som inte bara vill ha med sig fakta om de senaste materialen och inovationerna inom sportkläder).
Stellas assistent var till råga på allt en ettrig liten rackare som aldrig var längre bort än 30 cm ständigt vakande för att kunna sätta dit någon som försökte fotografera eller ställa en fråga utan tillstånd. Under själva intervjun valde han även att emellanåt svara på vissa frågor i Stellas ställe. Ständigt flackande med blicken och tittande på klockan. När jag i slutet av intervjun frågade om jag fick ta en bild på mig tillsammans med Stella gjorde han det mer än klart för mig att det absolut inte kom på frågan. Personen som frågan egentligen var riktad till, Stella, var något mer jakande i sitt svar även om det i slutändan inte blev någon bild.

Idag publicerades i vilket fall som helst intervjun i DN Söndag och även om det kanske inte direkt är ett djuplodande personporträtt så hoppas jag att den kan roa någon.

Lara Stone på i-D


En av mina absoluta modellfavs pryder nya numret av i-D. Love Lara!

"Yes, I think I'm sexy" (Det tycker jag med)
Lara Stone

Power




Idag skulle jag behöva lite extra krafter.

Halsband ala Givenchy från Forever 21
Kavaj i snakeskinprint från Topshop, inte alls jag egentligen men den är väldigt cool i verkligheten
Body från Falke, kvalitet
Byxor ska vara svarta och inte helt ogärna från Back
Nagellack i mörka kulörter hör hösten till
Skorna känns väldigt YSL men är även de från Topshop

Paljett är lika med hett


Att glittrigt glimrande plagg kommer att bli ett hit i vår kan vi redan nu vara ganska säkra på. Häromdagen var jag på Topshops presskontor som hade fått in ett gäng nyheter som kommer till butik inom en snar framtid. Gissa vad som dominerade? Paljettigt glimrande plagg. Den stjärnbeströdda toppen är bara ett exempel på vad som komma skall.

Sean Connery på Louis Vuitton-uppdrag


Bild: Sean Connery i annons för Louis Vuitton

För ett tag sen
skrev jag ett inlägg om rykten som gjorde gällande att Sean Connery skulle bli nästa frontperson i Louis Vuittons fantastiska kampanjserie. Nu har jag äntligen hittat en bild på annonsen. Foto är som vanligt Annie Leibovitz.

Utförsäljning


Bild: Kavaj från Whyred

Igår var jag på Whyredutförsäljning. Det fanns mycket bra saker men ändå kom jag bara därifrån med ett köp, om man inte räknar ett totalt felköp som jag även råkade göra. Jag har velat ha en lite längre dubbelknäppt kavaj och att hitta något man letat efter länge på en utförsäljning är väldigt tillfredställande. Dubbel jackpot, typ. Felköpet vill jag inte ens tala om för jag blir så trött på mig själv som aldrig orkar prova något.

Present


Min lilla vän
E har varit ute på äventyr i flera veckor, igår träffades vi äntligen. Jag har naturligtvis suttit grön av avund här hemma och följt Modettes äventyr i New York, Milano och Paris. Det känns härligt att veta att jag fanns även i hennes tankar när hon besökte den fantastiskta Prada-outleten i Italien. Tack E!

Riccardo Tisci kurator för A Magazine


Bild: A magazine

Givenchy rider just nu på en framgångsvåg, mycket har modehuset Riccardo Tisci (chefsdesigner Givenchy) att tacka för den saken. Höstens hetaste look är helt klart inspirerad av Givenchys sofistikerade gothstil och det är inte helt otroligt att även våren kommer att gå Tiscis tecken.
Nu är han även aktuell som kurator för nya numret av
A Magazine som kommer ut nu i oktober. Troligtvis kommer vi att få ta del av en hel del av hans privata inspirationsbilder som inte helt otippat kommer att domineras av mörka gothinspirerade foton. Jag ska lägga mina vantar på ett ex.


PS. Idag går tydligen allt i mörkrets tecken här på bloggen.

H&M Comme des Garçons


Bild: H&Ms nya parfym i samarbete med Comme des Garçons

Jag fick precis ett pressutskick från H&M angående samarbetet med Comme des Garçons . Tillsammans med pressmeddelanden och högupplösta pressbilder fick man ett pressprov på parfymen som Rei Kawakubo (designer på Comme des Garçons ) har tagit fram tillsammans med H&M. Mycket intressant, jag tycker mig spåra dofter som tjära, brasved, anis och lite rökighet. Spännande. Bilderna från kollektionen har man ju sett glimtar av vid det här laget, - en del ser riktigt bra ut, en del ställer jag mig något tveksam till. Klänningen/kappan nedan är ju dock helt gotholicious


Bild: Gotholicious kappa/klänning från samarbetet med Comme des Garçons

Bättre sent än aldrig


Bild: Alexander McQueens höstkampanj 08

När Alexander McQueen köptes av Gucci group år 2000 var det under förutsättningen att företaget skulle börja gå med vinst inom några år. De vanliga åtgärderna, som att lansera en parfym, sattes genast i verket. 2003 försökte man sig även på en omspännande modekampanj men sedan dess har det varit dåligt med glossiga annonser från modehuset McQueen.
Fram till nu. Redan i somras började det surras om en höstkampanj från Alexander McQueen men när inget dök uppi augustinumren föll det hela så småninom i glömska. Det visdade sig dock att det låg något bakom branschskvallret och kampanjen finns nu äntligen att tillgå. Något sent kan kanske tyckas men bilderna är så fantastiska att de var helt klart var värda att vänta på.


Fotograf: Craig McDean

Breaking Fashion News - Kate Winslet som Vivienne Westwood


Bild: Kate Winslet spelar Vivienne Westwood i ny film

Ryktena har cirkulerat ett tag men nu är det tydligen bekräftat. Kate Winslet kommer att porträttera Vivienne Westwoods liv i den planerade långfilmen om hennes liv. Det ska bli intressant att se, Kate känns kanske inte som det naturliga valet när det kommer till att gestalta den rebelliska punkdrottningen.

Hot hot hot - Långbenta men ärmlösa jumpsuits


Övre raden: Proenza Schouler, Stella McCartney, Max Mara
Nedre raden: Martin Grant, Dries Van Noten, Alessandro DelAqua



Byxdräkten vill inte släppa taget men i vår  får den långa ben och ärmarna är korta / obefintliga. En förutsägbar utveckling på hela "power dressing"-trenden, om det här inte är ett Powerplagg så vet jag inte vad. Personligen har jag mycket svårt att visualisera mig själv i något liknande.

Miu Miu


Bild: Miu Miu S/S 09

Miuccia har verkligen fastnat långt bak i det förflutna den här säsongen. Miu Miu-kollektionen var en studie av den europeiska historien. Jag förstår känslan av att vilja gå tillbaka till ursprunget att försöka hitta något genuint och äkta men jag är inte lika övertygad om hur hon har lyckats genomföra det, varken i Pradakollektionen eller underlinjen Miu Miu.

Djupare analys kan komma senare, nu måste jag kila.

Abbey Lee Kershaw svimmar på McQueen-visningen


Bild: Abbey Lee Kershaw på Alexander McQueen S/S 09

På väg av Alexander McQueens catwalk svimmar Abbey Lee Kershaw och får bäras därifrån. Varför är oklart - Hunger? Utmattning? Värme? Stress? Nervositet? För hårt snörad korsett? Händelsen hamnar dock i skymundan av att Mr McQueen himself dyker upp på catwalken iklädd en Donnie Darko-inspirerad kaninkostym. Twisted!


Källa: Fashionologie

Chloéflickan är tillbaka


Bild: Chloé S/S 09

Paolo Melim Andersson åkte ut med huvudet före från Chloé och man plockade istället in Phoebe Philos gamla assistent Hannah MacGibbon. Paolos hårda lackskorna och boxiga former är borta i ett vips (visserligen var sista kollektionen någon hybrid mellan Paolos estetik och Chloéflickan men detta var nog ett resultat av vissa påtryckningar från männen med plånböckerna) och tillbaka är den naturligt sminkade tjejen med det nytvättade timotejhåret som helst bär kläder i softade pasteller med kvinnliga detaljer som rosetter och spets. Vad Chloé ville ha när de anställde Hannah MacGibbon är uppenbart, de ville ha tillbaka den gamla Chloéflickan som gjorde sån succe under Stella McCartneys direktiv och senare under Phoebe Philos flagga. Frågan är bara hur modern den tjejen känns 2008? Personligen ger jag inte mycket för kollektionen som enligt mig känns spretig, oarbetad, omodern och publikfrierisökande.

PS. Den cirkelformade spetsen påminner om
Christopher Kanes cirkelvolanger.

Mina samlade verk



Jag har under en längre tid haft för avsikt att jag ska göra någon form av webbsida där jag kan lägga upp mina jobb som jag har gjort. Det blir liksom aldrig av. Idag hastade jag dock ihop
en provisorisk sida med lite jobb som jag kunde hitta på datorn. Jag ska försöka uppdatera den allteftersom nya jobb publiceras i väntan på att jag skaffar en "riktig" hemsida.

Kolla in

Om kläderna får bestämma


Maria Soxbo på Modette har kommit på en fantastiskt roligt kategori på sin blogg "Klä en kammare" där hon utgår ifrån en bild och baserat på vad man har på sig väljer hon ut möbler som passar till stilen. Den här gången valde hon att utgå från en av mina outfitbilder (mycket smickrande) och jag tycker att hon har gjort ett strålande jobb. Ok, chanelstolen kanske inte direkt är något som skulle placeras i mitt hem men en fin jordglob har jag varit på jakt efter hur länge som helst och doftljus är ju som bekant en faiblesse. Modeböcker och modetavlor finns det en del av i mitt hem så där är hon också rätt ute. Jag älskar böcker men föredrar nog att ha dem i en gedigen platsbyggd bokhylla (när jag får råd, just nu är källaren packad av bokfyllda flyttlådor) framför en vägghängd dito i organiska former.

Otroligt skojigt iallafall -
spana in!

Leendet gör come back


Bild: Natasha Poly öppnar för Stella Mc Cartney

De sura zoombie-liknande modellerna är på utdöende, eller det var iallafall vad jag trodde när jag såg öppningsbliden från Stella McCartney. Det visade sig dock att det endast var Natasha Poly som skulle komma att dra på smilbanden, de övriga modellerna var lika gravallvarliga som vanligt. Jag blir nyfiken - var det ett individuellt beslut av Natasha att le eller fick hon direktivet att le men de andra beordrades sura miner? Ok,
Jourdan Dunn bjöd på ett minileende också. Var det kanske meningen att alla modeller skulle le men att de är så vana vid de robotliknande stenansiktena att de föll in i formen? Jag tror att det kan vara så...
Jag tycker att det ser härligt ut med Natashas strålande leende så jag tror helt klart på en come back för de glada modellerna.


Bilder: Idel allvar på Stella McCartney


Bild: Iselin försöker sig på ett leende men hon verkar ha glömt bort hur man gör

YSL S/S 09


Bild: YSL S/S 09

Spänningen inför YSLs visning var lite extra laddad denna säsong, dels på grund av en fenomenal höstkollektion men även på grund av Yves Saint Laurents tragiska bortgång. Stefano Pilati (chefsdesigner YSL) själv säger att han ville göra en extremt enkelt men ändå kvinnlig kollektion där öst möter väst. Jag tycker att han lyckas men känner ändå att kollektionen är lite matt och blek, iallafall i jämförelse med höstens kollektion.
Roligt att notera är att
Style.com i sin recension väljer att lyfta fram det faktum att modellerna faktiskt kunde gå i skorna. Lustigt att de svårgådda skorna den här säsongen troligtvis kommer att bli något som sammanfattar alla modevåren. Betyder det döden för de styltliknande skorna som bara blir allt högre? Jag tror att iallafall Miuccia och Peter Dundas (ny chefsdesigner på Pucci) kommer att passa sig för att skapa svårmanövrerade skor till nästa säsong.

Elle UK November


Bild: Vogue UK November Foto: Emma Summerton

Vogue UK har släppt deras Novembernummer. På omslaget hittar vi Jourdan, Eden och Rosie - modeller i ropet. Omslaget är dock ganska intetsägande i min mening men så länge de inte väljer Kate Moss igen så är jag glad.

This is me



Bilden ovan är inget försök till att få till lite skönt dekadenta bilder a'la
Fashionflash, jag vet helt enkelt inte hur man hanterar kameran.
Jag har stora förhoppningar om den 2 oktober. Först ska jag möta upp den alltid lika charmiga Elin för lunch, sen redaktionsmöte och sist men inte minst blir det förlagsfest med mitt nya jobb. Skoj x 3.

Blus: Carin Wester
Byxor: Acne
Halsduk: Sonia Rykiel
Skor: Miu Miu (Frågan är om jag pallar gå i dem hela dagen...)
Kavaj: Cacharel

PS. Jag är så förvirrad, den 2:a är det naturligtvis

Mer hårflor åt folket


Bilder: Kate Bosworth i Italienska Elle, Luella S/S 09, Zooey Deschanel på Nylon

Idag trillade jag över ytterligare ett florexempel som stöder
min teori om att hårflor är på gång på allvar. I Italienska Elle poserar Kate Bosworth glatt i en florbeklädd hatt. Kedjorna är snabbare än någonsin att haka på så här kommer lite plånboksvänliga shoppingtips för den som är sugen på florgrejen.


Bilder: Håraccessoarer från H&M och Accessorize

Mini blir Cubus nya ansikte


Bild: Mini Andén för Cubus

Tydligen ska vår egen toppmodell Mini Andén bli Cubus nya ansikte. Cubus genomgår just nu en stor omprofilering och till hjälp har man alltså valt Mini för att visa vart man är på väg - nämligen mot en trendigare nisch. Av pressbilderna att döma ser jag inte riktigt den stora "förvandlingen", det ser fortfarande väldigt mycket Cubus ut i mitt tycke.

Ann Demeulemeester - "vill ha"


Bilder: Ann Demeuleemester S/S 09

När jag betraktar en kollektion (eller mode överlag) för att göra någon form av bedömning av den är det sällan, eller aldrig, med utgångspuntken "vill ha" eller "skulle kunna köpa" (med det inte sagt att jag inte skulle tacka ja till en och annan sak ur diverse kollektioner, tex Balmains
glitterjacka, eller klänningen för all del, även om kollektionen överlag "inte är min personliga klädstil" utan kanske snarare passar på Elin Kling). Jag tycker att det är intressantare att bedöma det utifrån någon form av helhetstänk - förmedlar kollektionen en känsla, hur genomarbetat känns det, är det nytänkande, håller det ihop, hur har man jobbat med färger och material. För mig kan saker vara rasande vackra ur ett estetiskt perspektiv utan att det för den saken skull är något som jag själv skulle drömma om att bära.
Igår visade Ann Demeulemeester sin vårkollektion och det visade sig vara en kollektion där undantaget bekräftar regeln. Jag kände spontant "vill-ha-begär" och "så-vill-jag-se-ut-känslor". Tycker jag att det är den bästa kollektionen ur ett "modebedömmarperspektiv", troligtvis inte, men ur ett personligt perspektiv skulle jag kunna köpa hem hela kollektionen (om jag var miljonär).

Dazed & Confused November


Bild: Dazed & Confused november 2008

Omslaget till Dazed & Confuseds novembernumber är ute. Grace Jones är porträtterad av videoregisörren/konstnären Chris Cunningham. Omslaget är väl inte så mycket att orda om, inte min kopp te men ändå hyffsat tilltalande. Tillhörande editorial däremot... Visserligen är temat för numret "Art without limits" men jag vet inte, jag betackar mig nog från att behöva uppleva det hela i tryck.