header to ads



Dagens (önske)outfit

image1581

Vad jag längtar efter mitt bredband och min egna dator... Imorgon bär det av norrut mot mitt kära Stockholm och det känns faktiskt underbart. Har massor med roligt jobb som väntar! Hösten är välkommen!

Blus: Fint mönstrad blus från
Dries Van Noten. Älskar den höga kragen
Scarf: Kornblå scarf från Lainey
Jeans: Vanliga Hex från Acne funkar fortfarande!
Väska: Att sätta färgen på väskan är inget dåligt drag!
Skor: Fina bruna läderflats från Topshop

Köpenhamn

image1580

Igår bar det av till Köpenhamn. Naturligtvis kommer jag att avlägga en rapport på bloggen innehållandes mina bästa shoppingtips från den Danska huvudstaden. Just nu jobbar dock alla tekniska medel emot mig så jag hoppas att ni har tålamod!

Swedala Quality Outlet

26631-1579

I Svedala som ligger mellan Malmö och Ystad finns en så kallad
Quality Outlet, som på de flesta Outlets är det mesta överprisat skit men mitt bland all bråte går det att hitta en del bra saker. På Svedala kan man hitta gamla kollektionsplagg från bland annat Whyred, Levis, Vans, L´ecole National, Velour, Bruuns Bazaar och Mads Norgaard. Utöver dessa ganska tilltalande märken finns även ett obegripligt stort utbud av märken som jag inte alls förstår mig på t ex Koola Anna och Rules by Mary. Med andra ord - värt ett besök en regnig söndag men kanske inget man åker långväga för att besöka.

Translation: Between Ystad and Malmö in Svedala you will find a quality outletwith clothes from:Whyred, Levis, Vans, L´ecole National, Velour, Bruuns Bazaar och Mads Norgaard

Breaking Fashion News - Pringle på nya jaktmarker

image1578

Först var det den 
nya underlinjen 1815 som lanserades vilket man har hört väldigt lite till ingenting om, men trots det att den ungdomligare underlinjen inte verkar ha fallit i så god jord så fortsätter Pringle att satsa på nya vägar för att locka en yngre och trendigare publik. En ny acessoarlinje är nästa drag och den kommer att designas av Clare Waight, fd  designer på Gucci och Calvin Klein. Väskorna kommer att visas i Pringles höstkampanj som fotats av Steven Meisel.

Translation: Former designer at Gucci and Calvin Klein Clare Waight is designing a new accessories line for Pringle.

3 Magasin

26631-1576

Obligatoriskt när man är i Skåne är ett besök på 3 Magasin. I en lada vid utkanten av Ystad (utfarten mot Malmö)ligger denna trevliga inrättning som säljer kläder med den högsta modegraden som går att uppbringa öster om Malmö vilket inkluderar märken som Fifth Avenue Shoe Repair, Cheap Monday, Mailing Mikai och Acne. Utöver trevliga kläder och acessoarer finns  en mycket tilltalande kaffebar med trevliga tidningar och en avdelning med ett stort sortiment av inredningsartiklar. En liten guldklimp på Skånes slätter.

Translation: If you are in Skåne (Ystad) you have to visit the lovely shop 3 Magasin that has a nice selection of clothes and furnitures. You will also find a nice coffee bar

Dagens (önske)outfit

image1575


Känner mig lite väl sunk idag... Skulle hellre vilja ha ovanstående ensemble på mig.

Väska:
Väskan förtjänar att vara med igen
Kofta: Mycket fin kofta med mycket moderiktigt mönster!
Armband: Fint från Giles & Brother
Ridbyxor: Jag vill ha ridbyxor. Ridbyxa till hösten blir vad tighsten var under våren! De behöver inte vara från Balenciaga
Skor: Egentligen är jag väl inte den största beundraren av musballerinorna från Marc by Marc Jacobs men dessa fläckiga var trots allt lite cheeky!

PS. Ridbyxan - glöm inte det!

Kom och chatta!

image1556

Nu kl 11.00 chattar vi på Aftonbladet!
KOM

Chatten är avslutad

Läs chatten här!

Så var man på väg igen...

image1573

Hitta stilen - Splash

26631-1572


80-talet känns modemässigt ganska uttjatat men häromdagen när jag såg 80-tals kultrullen Splash kunde jag inte annat än att imponeras av Daryl Hannahs slående uppenbarelse i filmen. Glöm neon och pasteller här snackar vi ett mer sofistikerat 80-talsmode. Har ni inte sett filmen gör det, om inte annat för Daryl Hannahs våfflade hår!

Klänning:
Stickad poloklänning är stilen personifierad och det spräckliga missonimönstret var inte helt opopulärt under 80-talet.
Halsband: Lite sjöjungfruaktigt tänkte jag...
Handskar: Skinnhandskarna känns lika heta höstan 2007 som 1984
Skärp: Färggradierat skärp i blankt lack, lika hett hösten 2007 som 1984
Parfym: 80-talsparfymen Poison från Dior känns tilltalande igen!
Skor: Blanka pumps med spetsig tå från Miu miu

Translation: The movie splash gives you 80s fashion at its best! Dress: missoni, Necklace: chique.se, Gloves: Agnelle, Belt: Roberto Cavalli, Perfume: Dior Poison, Shoes:

Breaking Fashion News - Fashion and champagne goes together like...

image1571

De kommersiella samarbetena vet ingen hejd. Nu samarbetar boho glammiga brittmärket
Temperly med Champagnehuset Moet & Chandon. En del av samarbetet är en specialdesignad väska med ett speciellt fack för en champagneflaska (?).  Kanske inte heeelt ologiskt, mode & champagne tenderar ju ofta att attrehera samma värden, men man undrar ju ändå var det hela ska sluta. Ett samarbete mellan Whyred och ICA kanske. Ja just det, de har ju redan ett samarbete...

Translation: Boho glam brand Alice Temperly works together with Moet Chandon creating a special bag.

Tillbaka från Gotland

26631-1570


Exakt ett dygn senare var man tillbaka i Stockholm efter en hel del mingel men även lite mode. Gotlandsbutiken
Fåfäng arrangerade visning i samarbete med PUB, Fåfäng kommer nämligen att öppna på nya PUB, plan 3, i september. På tjejsidan visades kläder från Stylein och J. Dauphin.

Gotland

image1571

Snart bär det av till Gotland. Eleonore stressar runt och jag sitter nöjd i soffan med hennes fina klänning på mig. Kände mig ful och sunkig innan men tänk vad en lånad trasa kan göra.

Klänning: H&M
Armband: One of a Kind

Translation: Off to Gotland! Dress: H&M, Bracelet: One of a Kind

Dagens (önske)outfit

26631-1570

Imorgon bär det av till Gotland för modevisning arrangerad av PUB. Hela modemaffian kommer vara på plats och solen kommer att skina - såklart. Själv har jag i dagsläget stor huvudbry över vad som ska packas. Hade gärna packat följande:

Väska: Jag gillar de enkla tygpåsarna från
Marc Jacobs, den här med paradisetryck har jag aldrig sett i verkligheten men den ser så fin ut så.
Blus: Söt blus med svanar på
Hatt: Eleonore skriver om panama-hatten och jag håller med - snygg!
Armband: Ja armbandet är väl det närmaste jag kommer den här outfiten...
Shorts: Snygga denimshorts från Topshop
Skor: Oj oj oj, de skorna ska jag köpa om jag hittar dem. Enda problemet - jag kommer inte att hinna förbi Topshop på över en vecka....

Translation: Tomorrow I will join the rest of the "fashion group" to Gotland for a fashion Show arranged by PUB. I would like to pack. Bag: Marc Jacobs, Blouse: david Szeto, Hat: Panama, Bracelet: One of a Kind, Shorts: Topshop, Shoes: Topshop

Snygg i regnet

image1567

Japp, det regnar men deppa inte för det, det finns så mycket snyggt där ute som är ytterst lämpat för regn! Jag tipsar om snyggt på
Aftonbladet.se.

PS. Vi behöver fler bidrag till "Din Stil" i SOLO. OBS! Glöm inte bort att bilderna måste vara minst 900 kb, vi har fått massor av bidrag som inte går att använda på grund av att bilderna är för små.


10 frågor till Elin Kling

image1566

Tro mig att det har varit många som frågat... Nu är det iallafall till slut dags att presentera min vän tillika kollega
Elin Klings svar på de 10 beryktade frågorna. Någon närmare presentation än så behövs väl knappast. Håll till godo!

Tusen tack Elin!

1. Vad kommer du att satsa på till hösten? Den stora, grovstickade,blockmönstrade koftan, till den bär du ett par tights och höga klackar.Åh så satans snyggt, kan inte vänta!
2. Ditt senaste köp? Blir inte så mycket shopping på sommaren...Fyndade en tshirt ut Anines (Bing, Hotspots anmärkning) garderob,  det var nog det senaste!
3. Beskriv din stil med 3 ord? Bohem, trendig och personlig.
4. Har du någon oumbärlig beautyprodukt? Ehh..ja!. Jag har två stycken! Nummer ett är en concealer från Mac, går inte att leva utan. Nummer två är ett cocktailserum från Lumene. Ett budget-tips som verkligen fixar till en trött hy.
5. Har du något stylingknep som alltid fungerar?  Se till att ha ett par riktigt schyssta skor i din garderob. Får du panik över vad du ska ha på dig (antar att det inte bara är jag som kan stå och riva ur helagarderoben för ingenting passar). Då gör man det lättast genom att slänga på sig favoritjeansen, ett vitt ribbat linne och ett par skor som lyser upp hela din outfit!
6. Har du någon signaturdoft?  Clinique Simple är min absoluta favorit men tyärr hittar jag aldrig den längre. Gucci Envy och Stella har hängtpå sen långt tid tillbaka men just nu använder jag faktiskt ...hmmm...hmm.. Paris Hilton. Den doftar väldigt gott men ja, det kan kännas lite jobbigt när folk kommer fram och frågar vad man använder för parfym.
 7. Väskor eller skor? Oj och oj igen..Då får jag nog ta och säga skor. Båda är väldigt viktiga plagg för mig, men med tanke på hur många skor jag har jämfört mot väskor så faller svaret på skor.
8. Ditt bästa köp någonsin? Min skohylla! Innan blockerades min hall av alla skor (vägrar att ställa ner några i källaren) Men nu står alla där så fint prydda på en lång svart skohylla!
9. Starkaste F/W-kollektionen 07? Balenciagas. Mycket tack vare deras coola sjalar med etniska inslag.
10. Har du något fashion No no? Övermatchat, blanda hellre lite hej vilt så det bryter av.

Frisk!

image1565

Jag har precis kommit hem efter ett lunchmöte på Aftonbladet, alltid lika trevligt! Regnet öser ner och jag har en hel del jobb att klara av i eftermiddag för imorgon bär det av till Gotland för modevisning som anordnas av "nya" PUB.

Blus: Cacharel
Jeans: Acne (tube Lena)
Skor: LK Bennett
Väska: Prada
Armband: One of a Kind

Translation: Back from a lunch meeting at Aftonbladet. Tomorrow I will go to Gotland for a fashion show. FUN! Blouse: Cacharel, Jeans: Acne, Shoes: LK Bennett, Bag: Prada, Bracelet: One of a Kind

Dagens (önske)outfit

image1564

Jag är så trött på att vara sjuk. Det enda jag vill är att sätta på mig något galet och gå ut och dricka drinkar men det får vänta en dag eller två...

Örhängen: Det kanske är örhängen iallafall... Från
Lara Bohinc
Klänning: Modernt från Marni
Parfym: Ni som är gamla vänner av bloggen vet att jag har en svag punkt vad det gäller parfym. Just nu vill jag dödligt gärna prova The Lirary of Fragrance omtalade dofter. Wet garden låter bra tycker jag!
Skor: Dessa skulle jag aldrig köpa men det är verkligen kul med färg på fötterna!
Väska: Mycket lyckad väska.

Translation: Im tired of being sick. I want to go out in a crazy outfit having louds of drinks! Earring: Lara Bohinc, Dress: Marni, Perfume: The Library of Frangrance (wet garden), Shoes: Marc by Marc Jacobs

One of a kind

image1563

Jag har bloggat om de små röda armbanden från
One of a Kind vid ett flertal tillfällen så häromdagen bestämde jag mig för att det var hög tid att skaffa mig ett. Silver med text luck, det kan alltid behövas!

Translation: I have written about it several times and I thought that is was time to get one. Luck is always needed.

Slösa eller Spara

image1562

Så letar vi budgetalternativ till dyrgriparna igen.

Slösa
Kofta:
Fin färg från
Marc by Marc Jacobs
Klänning: Långklänning från Pucci
Väska: Diors Gaucho

Spara
Kofta:
Kasnke inte idenstiska men minst lika fin från H&M
Klänning: Warehouse har en del fina klänningar!
Väska: Något plastigare variant från Asos

Chatt the day away!

26631-1562

Dagens chatt är avslutad. Idag var det riktigt svåra och kluriga frågor!


Dagens (önske)outfit

image1560

Imorgon ska jag vara frisk och då ska jag ha på mig ovanstående (ha ha ha, båda sakerna är ungefär lika otroliga).

Örhängen: Börjar man tröttna på armbanden? Kanske ska köra på örhängen. Nje....men fjädrarna från
APC är bra fina!
Klänning: Mönster och färg, jag är som förbytt. Från See by Chloé
Solglasögon: Oliver Goldsmith gör coola solglasögon!
Stövlar: Jag börjar bli sugen på stövlar igen.... Från Golden Goose
Väska: Grönt är skönt. Varför satsar jag aldrig på en väska i färg....

Translation: Tomorrow I will be back on track wearing (ha ha ha)... Earrings: APC, Dress: See by Chloe, Sunglasses: Oliver Goldsmith, Boots: Godlen Goose, Bag: Prada

Herve Leger

26631-1559

I och med 90-talets revival har det med all rätt varit mycket prat om Azzedine Alaia. Någon som dock bör nämnas i samma andetag är
Herve Leger vars kroppsfodral dyrkades av de heta supermodellerna när det begav sig back in the 90s. Lindsay (som för övrigt älskar Herve Leger) drog på sig en regnbågsfärgade kroppsstrumpa signerad Herve och i samma sekund blev hans vintageplagg lika eftertraktade som solen sommaren 2007.

Tips! Vill ni spana in lite fina vintageplagg från bland annat Herve Leger rekomenderar jag Decades inc.

Hotspot synar i sömmarna - Filippa K F/W 07

image1559

Så var det dags att granska Filippa Ks F/W-kollektion.

Som vanligt kör Filippa K på enkla rena linjer med lättsmälta färger och tilltalande former men inte utan att det känns modernt och i tiden.


- Silver är en av grundstenarna i kollektionen och syns i allt från fodralklänningar till linnen och korta små kavajer.
- Accentfärgerna är starkt rosa och en behaglig hallonröd ton
- Den gemensamma nämnaren är 90-tal med dess maskulina drag i kombination med det kvinnligt sexiga som återspeglas i bland annat de figurnära fodralklänningarna.
- Plaggen som etsar sig fast i minnet är de korta kjolarna, de välskräddade klänningarna och den uppdaterade täckjackan.
- Enkelt och tilltalande.

Breaking Fashion News - Ann-Sofi + Oli = ?

image1557

Jag blir något konfunderad när jag stöter på information om att vår egen hyllade
Ann-Sofi Back har designat en kollektion åt det nylanserade brittiska märket Oli. Nu vet jag väldigt lite till ingenting om Oli men efter en snabb titt på deras nyöppnade hemsida känns det kanske inte som det naturligaste projektet för fröken Back. Maria Grachvogel och Lulu Guiness är andra namn som nämns i sammanhanget. Inga dåliga namn men det gör det hela nästan ännu mer oförståeligt.

PS. Här hittade jag Ann-Sofis kollektion. Den är fin men jag är ändå förvirrad.

Translation: Swedish designer Ann-Sofi Back is designing a collection for Oli, a newly launched brittish label. Other designers involved: Maria Grachvogel and Lulu Guiness. Im a bit confused.

Modechatt imorgon kl 11.00

image1556

Många efterlyser att jag ska bli bättre på att påannonsera mina chattar på
Aftonbladet så det gör jag nu.

Imorgon, fredag, kl 11.00 är det dags!

Art Deco

image1555

Som jag
nämnt tidigare är jag just nu förtrollad av Art Deco. Art Deco är en konst- arkitektur- och formgivningsstil från tiden 1920 till andra världskrigets början. Vogues legendariska omslag i Art Deco-stil inspirerar och fascinerar och jag kan rekommendera en titt på Conde Nast Art. Just nu känns allt från typsnitt till mode och smycken lika tilltalande.

Sommarens mode-etikett

image1554

På sommaren tenderar en del att tappa koncepterna helt. Bar överkropp på stan? Kom igen! Jag och min redaktör Nina på
Aftonbladet.se har listat grejerna som vi skulle betala mycket för att slippa se!


Dagens (önske)outfit

image1553

Jag är sjuk! Igår trodde jag typ att jag skulle dö. Jag kan inte minnas när jag mådde så dåligt senast. Idag är det aningen, men bara aningen bättre. Skulle egentligen bort på trevlig middag ikväll men istället blir det till att ligga hemma i feberångest. Hade jag haft ovanstående kläder att vara sjuk i hade livet kanske känts lite lättare...

T-Shirt: Mjuk från
The Row
Halsduk: Världens härligaste färg!
Mysbyxor: 100% Cashmere, det är vad jag kallar mys!
Trosor: Löjligt söta. Från APC

Translation: Im sick and miserable. T-Shirt: The Row, Halsduk: Bajra, Pants: Juicy, Knickers: APC

Hot hot hot - Medieval

image1552

Läder, brynjor och hucklen - referenserna till medeltiden är tydliga. Ett hårt och rustat mode står vid dörren. Själv kan jag uppskatta vissa detaljer även om det för mig personligen kan kännas lite svårhanterligt att ta ett helhetsgrepp om trenden. Vad säger ni?

Translation: The medieval refences are impossible to miss this fall!

Fashion Quote - True or False?

26631-1551

Ny kategori!

Kända modecitat, ni avgör om det ligger någon sanning i dem!

Så vad säger ni?
"In order to be irreplaceable one must always be different"

Sant eller falskt?

VÖBN

26631-1550

I helgen körde jag all in på beige nederdelen och vit överdel. Jag gillade det. Modernt men ändå forever.

Efter viss konsultation kom jag fram till att det kanske vore ett intressant drag att skaffa sig ett modesignum, jag har ju nästan uppnått en åldern då det kan kännas legitimt med vissa excentriska utsvävningar. VÖBN (vit överdel, beige nederdel) ligger bra till för att bli mitt framtida sommarsignum. Nästa sommar kanske....Först måste jag bara lista ut vad mitt vintersignum ska bli.


Day and Night

26631-1549

Långklänningen är ett suveränt rea-köp. Till hösten gör den sig utmärkt tillsammans med en kofta och ett par kängor. Klänningen är från Topshop

Day
Skor:
Jag älskar verkligen de gröna
Louboutin-skorna. Precis så gröna som jag vill ha dem!
Sjal: Sjal med lite virkad touch känns mycket tilltalande!
Halsband: Fint halsband från Asos
Väska: Ni som läser bloggen vet att jag gillar den här väskan från Sonia Rykiel så ni kan föreställa er att det var ett kraftprov att se den till 50% på MrsH utan att bära med den till kassan.

Night
Skor:
Castaner gör bra skor!
Väska: Vissa av Anya Hindmarchs väskor är riktigt tilltalande medan andra inte faller mig direkt i smaken
Halsband: Vet inte varför jag tipsar om det men MrsH har fått in det eftertraktade gröna äpplet och det gula päronet igen. Jag älskar mitt äpple!

Translation: The full length dress is a good investment! Day - Shoes: Louboutin, Scarf: Bajra, Necklace: Asos, Bag: Sonia Rykiel. Night - Shoes: Castaner, Bag: Anya Hindmarch, Necklace: Marc by Marc Jacobs

Sol

image1548

Vågar man hoppas att sommaren är här nu? Misslyckat försök till att visa mina skor men det är ju inget som ni inte sett förr.

Topp: H&M
Kjol: Chloé
Väska: Prada
Skor: Ganni / Mint & Vintage
Halsband: Marc by Marc Jacobs

Translation: Weird pose! Top: H&M, Skirt: Chloe, Bag: Prada, Shoes: Ganni, Necklace: Marc by Marc Jacobs

Breaking Fashion News - Gianni Versace Tribute

image1547


15 Juli 1997 sköts Gianni Versace utanför sitt hus i Miami. I hans minne arrangeras nu en ballettföreställning på La Scala i Milano. Föreställningen, "Thank you, Gianni, with love", är skriven av Maurice Bejart, koreograf och nära vän med Gianni Versace. I hans minne kommer även ett modestipendium att startas och på gatorna i Milano kommer det under en period även att pågå en utställning med Giannis designritningar.


Translation: Milan is paying tribute to Gianni Versace on the 10th anniversary of his murder, hosting a star-studded ballet performance at La Scala.


Baume des Tigresses

26631-1547
Bild: Min välanvända tub

För ett bra tag sedan recenserade jag handkrämen Baume des Tigresses på
Blush. Jag älskade den söta lilla handkrämen och sörjde att den försvann ur sortimentet innan jag ens slutförbrukat min första tub. När jag i fredags gjorde en snabbrunda på stan för att spana in rean upptäckte jag till min stora glädje att MrsH haft den goda smaken att köpa in den fantastiskt söta lilla tuben. Självklart gick jag inte därifrån utan en ny.

PS. Tusan vad mycket bra det finns kvar på rean...

Translation: MrsH is selling my favourite hand cream Baume des Tigresses

Hot hot hot - Lilla smulan

image1545
Bilder: Marc Jacobs, Proenza Schouler, Missoni
Den lilla runda hatten gör sig gällande. Jag tycker att den är söt även om jag vidhåller att det föreligger vissa trovärdighetsproblem i hattbärandet. Det känns inte naturligt helt enkelt, utklätt på något sätt. Men jag är nog villig att ge med mig på den lilla söta hatten som ser ut som en fingerborg.
Här hittar man en fin variant till salu. Den kan lätt kvala in som årets huvudbonad. Alla minns vi väl vad som var förra årets huvudbonad? Baskern.

Translation: The small Pillbox hat - hat of the year?

Dagens (önske)outfit

image1544

I eftermiddag hoppar jag på båten vid Strandvägen för att ta mig ut till skärgården. Middag i goda vänner lag vankas på Långören. En weekend i skärgården kräver helt klart sin outfit, speciellt i detta väder.

Parka:
Graham & Spencers Parka har varit med ett antal gånger på bloggen, den håller fortfarande.
Kofta: Jag gillar Cesare Fabris cashmere koftor. Sköna yet fabulous!
Halsband: Marni look alike från Topshop
Väska: Jag har den perfekta weekendbagen från Mulberry. Den för det till ett nöje att resa. Fast min är svart...
Jeans: Enkla klassiska jeans från JBrand, ibland vill man bara gå tillbaka till basics efter att ha tampats med 90-talsjeans och 70-talsjeans och gud vet allt...
Skor: Fina korallfärgade flats från Topshop.

Translation: This afternoon Im taking the boat out to the archipelago. Parka: Graham & Spencer, Cardi: Cesare Fabri, Necklace: Topshop, Bag: Mulberry, Jeans: JBrand, Shoes: Topshop

Breaking Fashion News - Valentino + Proenza Schouler = SANT

image1543

Jack McCollough och Lazaro Hernandez, New York duon som utgör succémärket
Proenza Schouler, har tillkännagivit att Valentino Fashion Group SpA har gått in som ägare till 45% av aktieinnehavet i företaget. Designparet, vars framgångar har mycket men en viss Anna (Wintour) att göra, är solklara favoriter bland Hollywoods unga och vackra. Själv gillar jag väldigt mycket från Proenza Schouler som bitvis är rent genialiska men jag kan inte riktigt få ihop bandet till Valentino? Handlar verkligen allt om pengar nu för tiden?

Translation: New York fashion duo Jack McCollough and Lazaro Hernandez, who together stand behind the lebel Proenza Schouler, have announced that Valentino Fashion Group SpA has taken a 45 percent stake in the company.

Trött på Wayfarer?

image1542

Själv tycker jag fortfarande att
Ray Bans Wayfarers är stentuffa, men nördig som jag är tycker jag att det känns lite besvärande att ha dem mitt i inflationen. Ray Bans Clubmaster är ett ypperligt alternativ, speciellt om man är man. Liknande modell men lite mer retro, även sköna att ha som bågar till vanliga glasögon.

Translation: I still love Ray Ban Wayfarer but I have a difficulty using them right now because of their popularity, call me silly, Ray Ban Clubmaster is an excellent alternative, especially if you are a guy.

Hotspot synar i sömmarna - Minimarket F/W 07

26631-1541

Så har höstens och vinterns lookbooks börjat komma upp till ytan vilket innebär att det är dags att återigen syna favoriternas kollektioner i sömmarna!

Jag gillar ju Minimarket, det är inget jag sticker under stolen med. Höstens kollektion är inget undantag. En perfekt balansgång mellan det välskdräddade feminina och det dekadent rockiga.

- Kollektionen går i två färgstämningar. Den ena delen är 
ljus och urblekt med toner mycket nära till det grå, den andra delen är mörk med inslag av bourgogne och plommon. 
- Återigen, liksom förra kollektionen, är silhuetten ömsom figurnära ömsom nästan överdrivet volumniös. Tighta blusar och trånga kjolar växlas med vida byxor och luftiga toppar.
- Detaljerna gör kollektionen till något extra, eller vad sägs om det här och det här.
- Kollektionen lyckas vara både feminin och maskulin på samma gång utan ett bli krystad eller svårburen.
- De blommiga byxorna blir helt klart vad den blommiga bombern var våren 07.
- Jag är nog inte ensam om att älska micktrycket!

Hotspot ♥ MINIMARKET

Victoria bekänner färg

image1540

I Sisters höstkampanj får vi se en brunhårig Victoria Silvstedt. Vilket lyft! Hon kan ju vara riktigt söt när det vill sig..

Translation: Victoria Silvstedt goes brunette in Sisters Fall campaign.

Plåtning

26631-1539

Tillbaka från Plåtning för Solo. Det var skoj och det gick bra, eller det kändes som om det gick väldigt bra! Nu är man som vanligt sjukt otålig på att se resultatet som publiceras i Solo nr 10. Höst + Färg = Ledtråd.

Translation: Back from
the shoot , it went really well. Lots of fun! The result will be published in Solo nr 10.

Dagens (önske)outfit

26631-1540
Så känner jag mig ganska klar med dagens arbetsbörda och tänkte därför ge mig ut en liten sväng. Ska dock hålla mig långt bort från rean.

Jacka: Jeansjackan håller i sig som favorit!
Klänning: Mitt favoritprint är tillbaka på
Topshop, i form av både lång och kort klänning. Så fin!
Väska: Jag skulle kunna tänka mig Anya Hindmarchs "this is not a plastic bag"-väska
Armband: Fina armband från Chique.se
Skor: De har varit med förr och de tåls att upprepas. APC
Nagellack: essie as always

Translation: Im done for the day. Heading out! Jacket: ?, Dress: Topshop, Bag: Anya Hindmarch, Bracelet: chique.se, Shoes: APC

Hotspot Obsessions

image1537


Så var det återigen dags att lista saker som håller mig vaken om nätterna.

Art Deco - Det är känslan jag är ute efter just nu. Framförallt smycken i vackra Art Deco-former. Vackert!
Gråa Ben - Jag smög igång redan förra hösten men den här hösten blir det gråa ben så långt ögat kan nå! Rökgrå, antracitgrå, gråmelerat.
Kavajen: Istället för jackan, istället för koftan. Jag gillar mulitfunktionella plagg. Modell och skärning är alltid av största vikt men när det kommer till kavajen, som är ett plagg som lätt kan missuppfattas, så är det extra viktigt.
Ton-i-ton: Vänligt för ögat att titta på, speciellt om det handlar om färgskalan beige/creme/hud.
Patchwork: Lapptekniken är mycket tilltalande, framförallt på väskor!

Translation: My latest obsessions: Art Deco - the style at the moment, Grey legs - count on it!, The blazer is a multifunctional garment but the style and cut is of great importance, Matching color tones, Patchwork works, especially when it comes to bags!

Breaking Fashion News - Prada for Sale???

26631-1537

Brittiska miljardären, Richard Caring, vill köpa Prada och han är inte ensam, minst 2 andra aktörer är sugna på det Italienska modehuset. Själv är jag helt med på noterna, är det något modehus jag själv skulle köpa så är det Prada, men det är kanske inte så mycket senaste F/W-kollektionen som uppköparna är ute efter utan snarare modehusets fantastiska siffror. Prada gjorde en vinstökning med 63% förra året!

Translation: Different players are trying to take over Prada.


Fånge i mitt egna hem!

image1535

Sitter och väntar på bud som ska komma, ja
ännu mer kläder. Jag kanske ska försöka knåpa ihop en text till Aftonbladet medan jag väntar.

Kofta: Acne
T-Shirt: Minimarket
Shorts: Replay
Väska: Prada
Skor: Marc by Marc Jacobs
Scarf i håret: Marc by Marc Jacobs

Translation: Waiting for more clothes... Cardi: Acne, T-Shirt: Minimarket, Shorts: Replay, Bag: Prada, Scarf: Marc by Marc Jacobs, Shoes: Marc by Marc Jacobs

Om alla showroom är tomma...

image1534
Bild: En bråkdel av alla plagg som jag lånat för plåtning på torsdag

...så beror det på att alla kläder är hemma hos mig för tillfället. Försöker planera inför plåtning på torsdag, just nu känns allt minst sagt förvirrande och än har inte alla kläder anlänt. Puh! Back to work!

Translation: Trying to prepare for a shoot on thursday. Lots och clothes and massive confussion....

Hitta stilen - Garden Party

26631-1533


Inte för att vädret gör gällande men egentligen är det ju högsäsong för trädgårdsfester så naturligtvis bjuder jag på stilen.

Halsband:
Frukthalsbanden funkar fortfarande, speciellt på ett trädgårdskalas
Kofta: Grönt passar ju bra i det fria. Kofta från H&M
Klänning: Så även blommigt... Från 3.1 Phillip Lim
Solglasögon: Klassisk modell från H&M
Armband: Matchy, matchy. Armband från H&M
Skor: Fina sandaler från Ellos som går så bra ihop med skärpet på klänningen

Translation: The perfect look for a garden party. Necklace: KJL, Cardi: H&M, Dress: 3.1 Phillip Lim, Sunglasses: H&M, Bracelet: H&M, Shoes: Ellos

Fokus på höstens nyckelplagg

26631-1531
Övre raden: Balenciaga F/W 07, Louis Vuitton F/W 07
Nedre raden: Prada F/W 07, Christopher Kane F/W 07


Ny kategori! Jag zoomar in på saker som intresserar, fascinerar eller förskräcker och försöker att bena ut varför. Den här gången fokuserar jag på höstens omsusade nyckelplagg.

Balenciagas etnomönstrade klänning var en given succé samma sekund som Anja Rubik äntrade catwalken. Bilden från visningen har redan exponerats i alla modemagasin med trovärdighet och jag kan bara föreställa mig vad världens stylister har varit villiga att gå igenom för att få till presslån på den heta trasan.
Louis Vuittons graderade klänning kan man verkligen kalla för perfekt timing. Prada är färggradienternas mästare men genom Louis Vuittons fantastiska klänning visar Marc Jacobs att han minsann kan precis lika bra. De färgade skalorna kommer vi garanterat att se (för ?) mycket av i höst - var så säkra. I senaste numret av svenska Elle visar de modeller med färggraderat hår, det bästa i hela tidningen om ni frågar mig.
Pradas luddiga kappor var för många säkert något svårsmälta vid en första anblick men onekligen drar de blicken till sig. Själv var jag helt perplex när jag skådade kapporna live i Rom och är helt villig att proklamera att Miuccia är ett geni utan motsvarighet i våra dagar.
Christopher Kanes sammetsklänningar med medeltidsreferenser är så vackra och så fantastiskt skräddade att man inte kan annat än att hänföras. Än har vi inte sett allt för mycket från Mr Kane men håller han samma nivå som hittills tror jag att vi skådar en framtida legend.

Translation: I focus on this falls "key items": Balenciagas beautiful etnodress, Louis Vuittons gorgeaus tie dye dress, Pradas fluffy fur coats, Christopher Kanes medieval velvet dress.

Dagens (önske)outfit

image1530

Idag låter jag väskan och skorna göra jobbet!

Blus: Mycket tilltalande blus från i genombruten spets från
Milly
Väska: Varför har jag aldrig sett den här på Zara för?
Armband: Enkla guldbangles funkar fortfarande!
Jeans: 70-talskänsla från Notify
Skor: Lila enkla pumps från Ellos

Translation: Let the shoes and the bag do the work. Blouse: Milly, Bag: Zara, Bracelet: Marie Helene Du Taillic, Jeans: Notify, Shoes: Ellos

Prinsessa för en dag!

image1529


På lördag fyller kronprinsessan Victoria 30 år vilket
Aftonbladet naturligtvis uppmärksammar stort. Jag ger i samband med detta mina bästa tips på hur man får till en magisk sagoprinsesslook. 

Mycket jobbtips just nu men så blir det ibland.


Nya Solo

26631-1529

Så landade den äntligen i brevlådan - nya numret av Solo.
Elin Kling har som bekant tagit över som moderedaktör och jag och Linn kommer i varje nummer att backa upp henne så gott vi kan.

I det här numret har jag gjort följande jobb:
- Modeskolan tillsammans med Elin. Vi minns 90-talet och ger er en tillbakablick på hur modet såg ut då - låt dig inspireras!
- De hetaste jeansmodellerna just nu. Guide över de hetaste jeansmodellerna och tips på hur du kan bära upp dem.
-Din stil. Läsarnas bidrag till tidningen, jag väljer varje månad ut mina favoriter. Skicka in fler!

PS. Tidningen kommer ut i butik imorgon tisdag 10/7

Translation: Finally the latest issue of Solo arrived. Buy it and look at my 3 jobs: Fashion school, The coolest jeans models and Your Style.

Designer Alphabet - X-Z

image1527

Ni har väl inte glömt bort att
Designer alfabetet inte är riktigt avslutat?

X - Xavier Delcour: Belgisk designer född 1972. Tog examen från the Royal Academy of Art Tornai 1988 men fortsatte sedan sina studier the Institute of Visual Arts of Cambers in Brussels där han tog examen 1991. Xavier  började sin karriär med att göra sig ett namn för att han endast arbetade med svart men har nu helt brutit sig loss från det och han var en av de första att återigen använda sig av neon.
Y - Yohji Yamamoto: Japans modeskapare som är baserad i Paris sen många år tillbaka. Känd som en av de stora namnen när det kommer till japansk avante garde, även om hans design (som många så andra avante garde designers) har kommit allt närmare mittfåran. Hans filosofi baseras dock fortfarande på att skapa kläder som är helt frikopplade från rådande trender och aktuella modeinfluenser. På senare år har Yohji spritt sitt namn genom varumärket Y-3.
Z - Zac Posen: New York baserad designer, född 1980.  Han har blivit societitens favoritdesigner och många är de rika och berömda väljer Zac när det är dags för en röda mattan-tillställning. Som så många andra framgångsrika designers studerade Zac vid Central St Martin i London. Zacs framgång kom mer eller mindre omedelbart efter examen och det är verkligen imponerande att han kommit så långt trots sin ringa ålder.

Bikinifrossa på Aftonbladet

image1525

Jag tipsar just nu om mina favoritbikinisar på
Aftonbladet.


Hotspot Testar - Essie Smoothies, Blueberry Banana

image1524

Så tilltalande till utseendet att det är omöjligt att hålla sig borta. Hotspot testar handkrämen
Essie Smoothies, Blueberry Banana

Pris: 69 kr
Resultat: Förpackningen är bedårande och praktisk i storleken men svår att dosera med, antingen kommer ingenting eller hela flaskan. Innehållet är ganska löst och rinnigt vilket gör att önskad effekt faktiskt uteblir. Krämen svalkar och ger kortvarig effekt men för mina nariga händer gör den inte mycket nytta. Doften är något artificiell och även om jag kan uppskatta fruktiga lukter på produkter så känns den här doften aningen för påträngande.
Hållbarhet: Hjälper för stunden men ingen långvarig effekt.
Övrigt: Bra att ha i handväskan på grund av storleken. Den söta formen och de fruktiga lukterna som kopplas till smoothies gör ju att man smälter lite...
Betyg: 2/5

Translation: Essie Smoothies, Blueberry and banana. Price 69 sek. Result: Short term result but gives no long term effect. Smells artificiell and to strong. Cute bottle but difficult to use. 2/5

Lika som bär

image1523


He he.
Christian Dior Haute Couture F/W 07 och Diane Pernet.

Dagens (önske)outfit

image1522

Mina önskeoutfits är ofta väldigt färgrika medan mitt verkliga jag ofta är ganska färglös (deprimerande?). Idag har jag iallafall
färg på mig men skulle ändå hellre vara klädd enligt följande:

Topp: Gillar blommiga toppar, de får mig att önska att jag var ung på 70-talet (vilket jag iofs var, 1 år).
Jeans: Jeans som ser väldigt bra ut på alla sätt. Från 18th Amendement.
Armband: Jag vill ha en One of a kind
Väska: Mulberrys väskor blir bara tråkigare och fulare för varje säsong om ni frågar mig men Toby från höstkollektionen känns ändå helt ok.
Skor: Castaner

Translation: I usually dont wear colour but today I do. Top: Topshop, Jeans: 18th Amendement, Bracelet: One of a kind, Bag: Mulberry, Shoes: Castaner

Ego

26631-1521

Det intresserar troligtvis ingen (utom möjligtvis min mamma) men det har publicerats lite intervjuer med mig på olika håll när jag har varit borta.

- 24 Juli var det en artikel i
Helsingborgs Dagblads ungdomsdel (Kax) där jag bredde på om vad jag tänker kring badmodet sommaren 2007. Läs mer
- Anna på webbshoppen Branten bad mig att svara på lite frågor och välja ut några favoriter ur sortimentet. Läs mer

Flykten från New York

26631-1520
Marc Jacobs valde, i samband med butiksöppningen i London, att visa den senaste Marc by Marc Jacobskollektionen under Londons modevecka. Luella flyttar sin visning från Olympus Fashion Week hem till London. Matthew Williamson gör som Luella och återvänder hem.
Alla modemänniskor vill åka till Olympus Fashion Week som i mina ögon allt mer börjar likna ett enda stort kändisinferno och allt mindre en modehändelse. Jag vill åka till London hard core fashion week, kanske inte så mycket för Matthew Williamson i och för sig utan snarare för Christopher Kane, Preen, Gareth Pugh och Giles Deacon.

Translation: Marc Jacobs did his last Marc by Marc Jacobs show i London. Luella is moving her show back to London from New York. Matthew Williamson does the same. I want to go, but not so much för Matthew Williamson as for Christopher Kane and Giles Deacon.

Day and Night

26631-1519

Den raka längre kavajen kommer garanterat att bli ett av hösten hetaste allroundplagg. Kan användas istället för jacka eller som komplement för att ge en outfit extra karaktär.

Day
Skor:
Fina läderballerinas med dubbla straps från Asos.
Halsband: Åh fint!
Linne: Det är fint med ribbade linnen med knappar!
Shorts: Jeansshortsen är sommarens trotjänare nummer 1

Night
Klänning:
Mycket lyckad klänning med fin dragkedja
Armband: Det här armbandet från Dinh van Pin vill jag ha
Skor: Bruna skor (och gröna) är min personliga favorit sommaren 2007
Väska: I love Art Deco!

Translation: The long box  shaped jacket will definitely be one of the key items fall 2007. Day - shoes: Asos, Necklace: Asos, Tank: Topshop, Shorts: Topshop. Night - Dress: Topshop, Bracelet: Dinh van pin, Shoes: YSL, Bag: Accessorize

Din stil för nr 10

image1517

Nu är det dags för mig att samla in bidrag till "Din stil" för SOLO nr 10 så är du mellan 18-30 så tycker jag att du ska skicka in en fin högupplöst bild (minst 900 kb) till
[email protected]. Första "Din stil" kan du se i Solo som kommer ut i nästa vecka!

Maila till: [email protected]
Senast: 12/7

Translation: I need cool pictures for "your style" in Solo nr 10. Please email a high res pic to: [email protected]

Stilstudie - Lou Doillon

image1516

Med
Jane Birkin som mamma, Charlotte Gainsbourg som halvsyster och franska filmskaparen Jacques Doillon som pappa kan man inte vara annat än cool. Något mer dekadent,  och rockig än syster Charlotte men fortfarande med den tilltalande franska estetitken intakt. Stilkänslan kan utöver släktbanden även bero på de nära banden till modevärldenMilla Jovovich är till exempel en av Lous nära vänner. 25-åriga Lou som även hon hamnat i filmbranschen kan skådas i årets Pirelli kalender plåtad av Inez Van Lamsweerde och Vinoodh Matadin. Jag kan inte annat än att imponeras och fascineras.

Translation: She has the same mother as Charlotte Gainsbourg (Jane Birkin) and film creator Jacques Doillon is her father. She has that cool decadent french style but with an extra rock touch to it. Lou Doillon is one of the girls in this year Pirelli calender

The fall Palette

26631-1516


I höst kommer basen helt klart att utgå ifrån svart och grått men utöver de något trista grundtonerna finns ett spektra av klara och djupa juvelfärger - Ametist, Rubin, Smaragd. Alla vårens och sommarens färger hänger kvar men i en något mustigare kulör, solgult blir senap, cerise blir purpur, klargrönt blir mossfärgat, blått blir petrol.

Translation: The color base will be black and grey but they will work perfect together with beautiful gemstone colours.

Så får du stjärnstilen på stranden

image1515


Nu kan ni kolla in mitt sno stilen strandsspecial på
Aftonbladet. Roligt, roligt.


Plockdag

image1514

Japp, idag är det återigen dags att dra en showrooms turné. Som tur är har jag sällskap av Linn.

Blus: Vince
Väst: Monki
Shorts: Replay
Skor: Marc by Marc Jacobs
Armband: köpt i NYC

Translation: Today I have a lot of showrooms to visist. Blouse: Vince, Vest: Monki, Shorts: Replay, Shoes: Marc by Marc Jacobs, Bracelet: Bought in NYC

Dagens (önske)outfit

image1513

Under semestern pågick en utmaning där man skulle komma på vilka 3 märken man skulle välja om man uteslutande fick bära kläder från dessa modehus. Mina val återspelas ganska bra i dagens önskeoutfit.

Topp:
Marni skulle vara mitt solklara förstahandsval
Väska: Miu miu skulle också finnas med på listan
Skor: Sist men absolut inte att förakta skulle Prada skrivas upp.
Jeans: Ok, jeansen är varken från Miu miu, Prada eller Marni men jag gillar den nästintill stentvättade looken.
Armband: Ja, fortfarande gillar jag de lättmatchade armbanden från A.v max.

Vilka 3 märken skulle ni välja?

Translation: If I was allowed to wear only three labels I would choose Prada, Miu miu and Marni. Top: Marni, Bag: Miu Miu, Shoes: Prada, Jeans: J Brand, Bracelet: Av Max

Hösten har kommit till Rom

26631-1511

Ja, höstmodet iallafall för temperaturen låg stadigt runt 40 grader. Något absurdt men otroligt fascinerande att kolla in
Pradas pälsigt luddiga kollektion i stekande sommarvärme. Det var något av ett kraftprov att flanera i butikerna runt spanska trappan när det rådde 40% rea och med höstnyheterna nyuppackade. På miu miu-butiken var det groteskt att gå runt, den här, den här, den här, de här och den här var samtliga på 40%.

Translation: Fall has hit Rome, the fall fashion at least. Lots of 40% sale. Hard ship!

Prada, prada, prada

26631-1509

Väskorna trängdes verkligen på
hyllorna och i detta hav av  väskor där majoriteten var aningen för pråliga eller logoprydda för mig hittade jag den finaste av dem alla. Långt avtagbart axelband, mjukaste mocka, lagom stor modell, enkel men ändå speciell. Mocka, ju mer jag tänker på det, desto bättre känns det!

26631-1508

Jag har bannat mig själv i snart ett år över att jag inte köpte en perfekt trench från Burberry när jag hittade den på 2hand. Det misstaget var jag inte villig att göra igen så när jag hittade ovanstående blåa trenchcoat med oklanderlig passform till ett, för att vara Prada, överkomligt pris fanns det inga betänkligheter. Nu är den min och jag känner nästan att jag är redo för lite höstrusk. Något skrynklig på grund av brutal behandling vid packning. Strykjärnet får åka fram innan användning.

Plaggen är perfekta var och en för sig men tillsammans bildar de en oslagbar duo!

Hotspot på Aftonbladet

26631-1508

Medan jag har varit borta har det publicerats en hel del artiklar av och med mig på Aftonbladet. Det här var det jag kunde hitta:

- Läs den stora skoguiden där jag tipsar om de hetaste "it-modellerna", beskriver klassiska skomodeller och ger bra skötselråd.
Läs mer
- Ibland kan det vara bra att ha ett par säkra kort i garderoben som alltid går hem. Kolla in hur stjärnorna lyckas få till det. Läs mer
- Aftonbladets Simone Söderhjelm frågar mig om bra råd för den som vill shoppa på nätet. Jag listar även mina tio webbfavoriter.  Läs mer

Translation: While I have been away some new articles that I have written has been published on Aftonbladet.

Dagens outfit

image1506

Att-göra-listan är lång och det känns helt underbart då den bara innefattar roliga saker, bortsett från betala räkningar... Idag chattar jag på
Aftonbladet kl 14.30, det ska bli hur kul som helst. Kom dit!

T-Shirt: Marc by Marc Jacobs
Byxor: Tiger
Skor: Monki
Armband: Indiska

Translation: Good to be back. The to do list is long but filled with fun things, except paying bills. T-Shirt: Marc by Marc Jacobs, Byxor: Tiger, Shoes: Monki, Bracelet: Indiska

Breaking Fashion News - No more BIBA for Bella

image1505

Bella Freud lämnar BIBA efter endast tre säsonger för märket. Den officiella anledningen - Bella vill fokusera på sitt egna märke som kommer att visas under modeveckan i London. Min personliga intuition säger dock dåliga siffror. Själv tyckte jag aldrig att relanseringen av det kultförklarade märket var riktigt lyckat men vi får väl se vad som händer när nya krafter tar över vid rodret.

Translation: Bella Freud leaves BIBA after only 3 collections to focus on her own label.

Heaven on earth?

26631-1505

Vi började vår semester i Toscana, tack och lov tog vi oss tid för en avstickare till Montevarchi. Montevarchi är en helt charmlös och oattraktiv liten ort en bit utanför Florens men den har något helt fantastiskt att erbjuda - en gigantisk Prada-outlet. Fräscha och välsorterade kläder från framförallt Prada och miu miu men även vissa plagg från Jil Sander och en hel del skor från Alaia. Oräkneliga hyllmeter av skor och väskor, kvadratmeter efter kvadratmeter med vackra välskräddade plagg och allt detta till relativt överkomliga priser. Ja, det kändes faktiskt lite som om man hamnat i himmelen!

Självklart gick jag inte därifrån tomhänt men vad jag kom hem med får ni läsa mer om imorgon.

Translation: In Montevarchi (outside Firenze) you will find a huge Prada outlet filled with bags, shoes and clothes from Prada, Miu Miu, Alaia and Jil Sander all to resonable prices. Heaven on earth?

Hotspot is back

26631-1504

Jag har varit på världshistoriens bästa semester, helt overklig, men nu känns det ändå underbart att vara tillbaka då jag mot slutet faktiskt började sakna bloggen och mitt jobb.

Om ni någon gång ska besöka Amalfikusten måste ni bo på vad som kan vara världens vackraste och mest sympatiska hotell.
Cá Pá.

Även om semestern inte skulle vara jobbrelaterad så kan jag ändå lova att jag har med mig ett par roliga saker hem att bjuda på här på bloggen!

Translation: Im back from the most incredible vacation! I have brought home some fun things to write about on the blog so keep your eyes open!