header to ads



Här har jag inte hunnit tillbringa mycket tid...

image2174
Bild: Pressrummet på Berns

På berns finns det ett mycket trevligt pressrum där det finns tillgång till skrivare, el, vatten, godis, kaffe och andra förnödenheter som man kan behöva som rapporterande skribent. Det enda kruxet är bara att det knappt funnits någon tid att spendera där... Schemat är verkligen fullspäckat och hur gärna man än vill rapportera om allt finns det helt enkelt ingen tid mellan visningarna. Idag blev det till råga på allt en hel del förseningar som gjorde att utrymmet att hinna komma ikapp helt försvann ur sikte.

Så till alla som mailat eller försökt nå mig - jag ber så mycket om ursäkt, jag hoppas att jag kan återkomma imorgon. Nu checkar jag nämligen snart ut (först måste jag skicka lite grejer, ringa något samtal och...) för att ägna mig åt champagnedrickande på Bon-festen.

Dag 4

image2173
 Sista hektiska dagen, jag planerar att få ut så mycket som möjligt av den och sen avsluta det hela med massor av champagne på
Bons avslutningsfest. det är fysiskt omöjligt att hinna gå på alla visningar som jag planerat in men jag ska göra mitt bästa för att hinna se så mycket som möjligt.

Kavaj: Acne
T-Shirt: Luella
Kjol: Miu Miu

Dag 3

image2172
Foto:
Veckorevyn.com

Idag har det varit något lugnare, men långt ifrån lugnt. Gick upp tidigt imorse för att plocka lite kläder till Sofis Mode och sen var det raka vägen till Berns. Nu ska jag skriva min rapport till Aftonbladet, sen blir det marsch i säng!

Kavaj: Cacharel
Klänning: Mango
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair
Skor: Acne
Scarf: Från S:t Petersburg
Väska: Marc Jacobs

PS. Bilden är lånad från Veckorevyn.com som intervjuade mig idag. Det råkade dock bli lite knas då mitt svar är svaret på en annan fråga. Den fråga jag svarade på var vilket som var mitt bästa budget-tips inför våren, inte vad jag själv skulle satsa på.

Min vän Blair Waldorf

image2171

Eleonores stilikoner just nu är Nathalie Schutermans barn och Blair Waldorf. Syns det? När Eleonore färgade håret häromdagen bad hon speciellt om att få samma färg som Blair i Gossip Girl.

HOPE - Freja Beha Erichsen

image2170

Förra året flög Hope in modellstjärnskottet
Irina Lazareanu i år satsade de på danska skönheten Freja Beha Erichsen. Det medför onekligen lite extra stjärnglans när stora stjärnor besöker Stockholms modevecka. Får vi se Freja i höstens HOPE-kampanj månne?

Dagliga rapporter

image2169

Ni missar väl inte mina och Ninas dagliga rapporterna och
roliga bildspelen på Sofis Mode.


Om tre är en trend...

image2168

Efter första dagen på modeveckan skrev jag i min
trendspaning om hårigt ulliga material. Jag är nu än mer övertygad om att det är något som vi inte kommer att kunna undvika (?) hösten 2008, även dag nr två var nämligen full av håriga kreationer. Tyvärr har jag inte så många bildbevis som håller tillräckligt hög kvalitet för att publiceras så ni får helt enkelt ta mig på mitt ord när jag säger att Hope, Minimarket, Velour och Acne bara är några av de som visat den kommande trenden.

Whyred - i en klass för sig

26631-2167
Bilder: Caroline Winberg i perfekt volangkjol, Klänning i fin modell och vackert mönster

Nu är veckans bästa visning korad! Whyreds kollektion var verkligen något utöver det vanliga och den förpackades på ett alldelles förträffligt sätt med vacker styling, fint ljus och bra musik. Istället för att jag laddar upp mina kassa bilder tycker jag att ni ska vänta till snygga proffsbilder kommer upp så ni kan se kollektionen ordentligt. Men en liten tjuvkik måste ni ändå få.

- Oklanderlig passform på det skräddade
- Perfekta volanger
- Tilltalande mönster
- Bra materialval
- Hög modegrad men ändå bärbart och kommersiellt

Ja, där har ni några orsaker till varför Whyreds kollektion är den bästa enligt mig - iallafall so far...

Grå naglar

image2166
Bild: Nagellack från
Barry M i färgen grey

Häromdagen kände jag mig sugen på en ny nagellacksfärg och kom fram till att grått var den färgen som lockade mest just nu (minns var ni läste det först). Som ett lustigt sammanträffande dök idag Maria på Modette upp i just gråa naglar. Väldigt fina sådana. Precis den nyans som jag är ute!

Vad tycker ni? Hot or not?

Dagmarkjolen!

image2165
Bild: Dagmars succékjol i sammet

Den populära "Dagmar-kjolen" kommer till hösten i sammet. Den var så fin! För övrigt fanns det mycket jag gillade hos Dagmar. Underbart sidencrepe-material som återfanns i blusar och klänningar med vacker ryggknäppning, härligt "håriga" stickade plagg och massor av vacker sammet!

Dag 2

image2164

Många roliga visningar som står på schemat. Jag ska även försöka hinna ta mig ut till Aftonbladet för att fira succén
Sofis Mode. Förresten ni får inte missa min rapport på Sofismode.se från gårdagen där jag och redaktör-Nina rapporterar om allt hett skvaller, dagens bäst klädda, dagens trend mm. Massor av roliga bilder...

Blus: See by Chloé
Väst: Whyred
Kjol: Miu Miu (ville ha min kjol från Manoush men upptäckte att den var trasig)

PS. Jag känner mig lite som Sound of Music idag

Bra för minnet

image2163

Trots att man tar anteckningar, fotograferar och memorerar för fullt på plats är det otroligt lätt att glömma bort detaljer eller blanda ihop två visningar, då är det tur att visningarna går att se i efterhand på video. Visst kan man se bilder men det återspeglar verkligen inte känslan och stämningen från visningen på samma sätt.

På bonmagazine.com finns filmer från alla visningar.
Kolla in!

Trendspaning från dag 1

26631-2162
Övre raden: Acne, Acne
Mitten: Rodebjer
Nedre raden: Rodebjer, Acne


Jag bjuder på en snabb trendspaning från dag 1 så här på kvällskvisten. Trender som jag antingen tror eller hoppas på inför hösten 2008.

- Långkjol Naturligtvis går tankarna till
Marni och Prada när man ser de längre kjolarna med stelt frasigt tyg i rikliga mängder.
- Noppigt Det stickade ska kännas hårigt och nästan lite noppigt i strukturen.
- Långt eller kort, eller både och Kavajerna är antingen riktigt korta eller väldigt långa. Detsamma gäller koftor och tröjor och det är helt fritt att mixa hur man vill under och över varandra.
- Tight Silhuetten har onekligen förändrats sen bara ett par säsonger tillbaka. Från överdrivet stora plagg till kroppskramande och figurnära
- Petrol Accentfärgen nr 1 till hösten ser ut att bli petrolgrönt!

Pärlor på Carin Wester

image2161
Bilder: Backstage hos Carin Wester, zoomad modell på catwalken

Vad var det
jag sa om pärlor. På Carin Westers visning frodades det av fina pärlörhängen och långa pärlhalsband.

PS. Carins visning var för övrigt fantastisk. Det var omöjligt att ta vettiga bilder men förhoppningsvis kommer lite proffstagna bilder inom kort.

Brudklänning hos Liselotte Westerlund

image2160

Liselotte valde att avsluta visningen på klassiskt vis, med en brudklänning, visserligen en ganska ödemättad sådan. Stämningen var något suggestiv visningen igenom men det var kanske inte så märkligt med tanke på att stämningen, enligt pressmaterialet, skulle vara som en begravning.

Min lilla MJ

image2160

Ok, nu kan jag inte hålla mig längre, måste visa. Jag slog till på en liten Marc Jacobs. Den ser kanske inte så liten ut men det är den. Det är bara kedjan som är stor. Jag "behövde" verkligen en mindre lite festlig väska. Den fick följa med första dagen på modeveckan.

70% på Nathalie Schuterman

26631-2158

Jag och Eleonore trodde, förvirrade som vi är, att vi var ute i god tid när vi var vid Nathalie Schuterman 10.15 men det visade sig att de hade haft öppet ända sen 08.00 och att vi var mer eller mindre sist på plats... Trots det lyckades vi båda göra fina fynd. Jag fick med mig ett par Miu Miu-skor och en Marc Jacobs-väska, Eleonore ett par Miu Miu-skor. Mina fynd får ni se senare!

Dag 1

26631-2157

Så var man på plats på Berns. Här är det redan fullt ös! Det märks verkligen att veckan växer för var säsong - fantastiskt roligt.

Blus: Miu Miu
Kjol: Miu Miu
Skor: Acne

PS. Snart kommer rapport från den hysteriska Nathalie Schuterman-rean

Missa inte!

26631-2155

Ni har väl inte missat att Aftonbladet släpper en ny modetidning idag, Sofis Mode. Själv kommer jag att bidra med ett antal jobb i varje nummer och redan i premiärnumret kan ni hitta min stående sida "bloggat i veckan" där jag rapporterar vad det skrivits om i bloggvärlden.

Klockan 10.00 idag lanseras även
en helt ny site till tidningen. Där får ni inte missa min rapportering nu under modeveckan. Jag kommer tillsammans med min redaktör Nina att blogga, skriva dagliga rapporter och lägga upp bildspel mm.

Paris Fashion Week

26631-2156

Min tanke var ursprungligen att ta mig till Milanos modevecka men efter stora besvär att hitta ett bra hotell beslöt jag mig för en
favorit i repris. Flyg och hotell är med andra ord bokat till slutet av v.9 då modecirkusen är i stan. Herregud vad bra det ska bli!

Planering

image2154

Nu ska jag skriva en artikel för Aftonbladet, sen ska jag iväg och träffa min redaktör, Nina, från samma tidning. Vi ska planera kommande modevecka.

Kavaj: Cacharel (har blivit en storfavorit)
T-Shirt: Marc Jacobs
Jeans: Acne

Hur snygg?


Varsågoda! En ung Jane Birkin slår det mesta. 

PS. Nu är jag om möjligt ännu mer övertygad om vilken frisyr som ni kommer att se Hotspot i under våren. 

Hotspot Obsessions

image2153

Mina tankar domineras just nu av:

- Kavajer av alla de slag. Klubbkavajer, "chanelkavajer", herrkavajer - allt går hem hos Hotspot.
- Utsläppt hår är det som gäller just nu. Jag har alltid varit en person som har haft uppsatt hår, alltid och jämt, nu är jag sugen på utsläppt. Precis som frisyren ovan. Lite som
Zooey Deschanel. Jag skulle behöva tona håret en nyans mörkare...
- Blommiga klänningar vill jag ha. Jag stuntar i att de nästan har skrivits sönder på bloggar och i tidningar. Blommiga klänningar är min grej. Jag har varit på jakt efter den rätta i flera år och nu när de äntligen finns att tillgå tänker jag inte backa ur.
- Söta blusar är inte heller någon ny passion. Kråsblusar, knytblusar och volangblusar har alltid varit min grej
- Pärlor känns återigen aktuellt. Ett par droppformade pärlörhängen känns mycket lockande! De på bilden är perfekta. Enkla!

Helg

image2154

Sen jag började jobba för mig själv har lördagar blivit den enda riktiga helgdagen då jag inte befattar mig med jobb, på söndagarna är det alltid något som måste fixas eller skickas iväg innan deadline, så nu ska jag ut och njuta av helg!

Kofta: Luella
Klänning: Dahrling (väldigt skrynklig...)
Strumpbyxor: H&M

Fransk hippie

image2152

Det blev ingen middag på teatergrillen (eller säg inte det förresten...) men det blev eftermiddagsvin på Sturehof. Nu måste jag sminka mig. Bums!

Kavaj: Cacharel
Väst: Whyred
Jeans: Acne (åh vad jag hatar att alla mina jeans är för stora...)
T-Shirt: Hope

Vinnare Katherine Hamnett-tävlingen!

image2150

Jag har fått massor med bra förslag men jag har valt en vinnare!
Jenny, du och en vän är hjärtligt välkomna på seminariet tors 31/1. Maila dina kontaktuppgifter till mig!

Vinnande bidraget
"Echo the Eco"

Motivering
Kort, fyndigt och slagkraftigt i sann Katherine Hamnett-anda

Dagens (önske)outfit

image2151

Ikväll hade jag inte bangat på en trevlig middag på teatergrillen men hemmakväll med film och godis klingar inte heller helt illa... Skulle det bli middag på stan skulle jag klä mig i följande:

Kofta: Söt liten sak från
Topshop
Klänning: Präkigt är min melodi. Från Tibi
Örhängen: Jag har blivit sugen på pärlor igen... Det finns ett par fina dropformade pärlörhängen på Glitter vet jag.
Skor: I vår ska det vara färg på skorna gärna flera färger på samma gång!
Väska: Det är så jobbigt att jag gillar Eleonore så mycket för då kan jag inte hata henne för att hon äger min drömväska. Ni vet väl ett Eleonore fyller år idag? Glöm inte att gratta!

Breaking Fashion News - Diffusion label från Preen

image2148

Jihoo! Preen kommer att lansera en billigare underlinje, en så kallad diffusion-linje, som kommer att heta Preen Line. Själv
älskar jag Preen och har stora förhoppningar om att man nu kanske kan bli ägare till ett eller ett par plagg. En intressant detalj i kråksången är att de kommer att lansera linjen den 8:e feb med en visning på Köpenhamns modeveckan. Nu blev jag helt plötsligt väldigt sugen på Köpenhamn under vecka 6.

Det var en blus!

image2147

Röd och fin med söta små kragar. Lite clownig i stilen - mycket modernt! Victoria Arena hade 70% på stora delar av Miu Miu-sortimentet så den blev min för blott 650 kr (eller nåt åt det hållet, minns inte exakt vad den kostade).

Nu vet ni det!

Tävling - Vill du träffa Katherine Hamnett?

26631-2146
Under modeveckan kommer den hyllade modelegenden Katherine Hamnett att besöka Stockholm för att delta i ett seminarium som arrangeras av Antonia Ax:sson Johnsons stiftelse för miljö och utveckling och Sthlm Fashion Week by Berns. Hon kommer att tala om sitt mångåriga arbete för miljövänligt och etiskt mode.

Nu har du chansen att vinna biljetter till detta spännande event. Det enda du behöver göra för att tävla om 2 biljetter är att i kommentarsfältet skriva vad du skulle välja att trycka för meddelande på en t-shirt i sann Catherine Hamnett-anda.

Seminariet äger rum tors 31/1 mellan 08.30-12.00. Lunch kommer att serveras. Biljetter till seminariet finns att köpa på
Ticnet och kostar 695 kr.

Villkor: Lämna ditt bidrag på kommentarsfunktionen för att ha chans att vinn det fina priset (OBS! Man får bara lämna ett svar!). Vinnaren presenteras imorgon fredag 25/1. När vinnaren har annonserats på bloggen mailar han/hon sina kontaktuppgifter till mig så kommer jag att tillhandahålla mer information.

Twist & Tango

26631-2145
Övre raden: Modell-Andreas snygga väska från Valentino, Andrea poserar vant
Mitten: Fotograf-Johannes och Andrea kollar in nytagna bilder
Nedre raden: Bilder från konsthallen Röda Sten


Fotograferingen igår var på konsthallen Röda sten. Vi var ett team på 7 personer som började kl 07.00 och avslutade ca 19.00. På den tiden hann vi ta 21, förhoppningsvis, grymma bilder. Vi var alla rätt slut när det var över, inte minst Andrea (modellen) som höll på att frysa ihjäl i den kalla lagerlokalen, men proffs som hon är bet hon ihop och levererade till sista bilden var tagen. Bilderna kommer att användas i en imagebok / lookbook men även till annan marknadsföring (annonsering, display etc). Jag lovar att visa resultatet senare.

Göteborg

26631-2144

Så var man på tåget tillbaka till Stockholm. Min Göteborgsvistelse har varit till belåtenhet. Bortsett från att jag inte hade tillgång till internet under hela gårdagen, STRESS! Trots jobbmaraton hann jag med en kort shoppingspurt. Ett litet plagg från Miu MIu inhandlades på Victoria Arena. Vad det var får ni se senare. Nu måste jag kolla mail.

Sköna kläder

image2143
Jag visste att det skulle bli en lång dag så jag prioriterade återigen komfort.

Klänning: Cacharel
Scarf: H&M
Skor: Wedins (?)

Look Book

image2142
Bild: Twist & Tangos trevliga showroom

Idag tog jag 06.00 tåget till Göteborg. Jag ska nämligen besöka framsidan (ha ha!) i ett par dagar för att styla
Twist & Tangos look book för F/W-kollektionen. Jag har just nu kollat igenom hela kollektionen och valt ut vilka delar jag kommer att jobba med inför morgondagens plåtning. Jag tror att det kan bli bra!

Vinnaren av + 46

image2141
Bilder: Från Annika Bergers kollektion

För några dagar sedan tillkännagavs det att svenska Annika Berger är den här säsongens
+46-vinnare. Motiveringen grundade sig i Annikas starka och spännande stil som lyckas vara både personlig och kommersiell i ett. Hennes stil skiljer sig avsevärt från Nikoline Liv Andersen som var senast i raden av +46-vinnare. Det ska som vanligt bli mycket intressant att se Annika Bergers kollektion den 29 januari då den visas på mässan +46.

+46 juryn bestod av Diane Pernet, Kim Jones, Massimo Redaelli, Robin Schulie, Gert Jonkers, Rosa Orrantia and Mattias Karlssson

Vår

26631-2140
Bilder: Minimarket S/S 08

Nu är det bara vår för hela slanten som gäller för min del. I butikerna går det trögt, det är fortfarande mest rea-rester som bjuds, men på
Minimarkets webbshop kan man redan nu köpa hela vårkollektionen. Hurra! Mer vår åt folket!

Dagens (önske)outfit från Topshop

image2139

Idag ligger fantasin väldigt långt ifrån verkligheten... Jag gillar idén med att blanda sött och kvinnligt med tufft och maskulint.

Topshops webbsida hittar man alltid massor av fint, av någon konstig anledning är det dock väldigt sällsynt att jag handlar något från butikerna här i Stockholm...

Kavaj: Skön stor sak. Ärmarna ska vara lite uppkavlade för rätta känsla till den söta klänningen.
Klänning: Fin silkesklänning med knyt
Armband: Jag är sugen på lite kråsiga och lite old fashioned smycken igen.
Skor: Mary Janes med hööög klack är en Topshop specialitet

Big Love

image2138

För inte allt för längesedan kom jag och tänka på den mönstrade väst som Whyred hade i sin kollektion för ett par säsonger sedan. Jag kom fram till att den inte var så tokig och att den kändes väldigt
Big Love, på ett mycket bra sätt. I lördags var jag på en Whyred-utförsäljning och gissa vad jag hittade. Den mönstrade västen. Nu är den min!

Om ni undrar så var det ungefär allt jag gjorde den här helgen då jag hastigt och mycket olustigt insjuknade i den vidriga vinterkräksjukan. För andra gången den här vintern... Är fortfarande lite skakig men har ett berg med saker som måste göras så det är bara att bita ihop. Imorgon bär det nämligen av mot Göteborg.

Its a wrap!

26631-2139

På 6 timmar skulle vi klara av 8 bilder i 8 olika miljöer med 2 modeller. Det kanske inte låter som en konst, men det var det. Vi hann, men det var på håret. Nu är jag helt död. Ingen lunch och knappt ens en kisspaus. Jobbet kommer dock att bli grymt - hoppas jag!

Nu, middag hos mamma och pappa med hela familjen - det ska bli underbart!

Breaking fashion News - Mulberry lanserar skor

image2135

Den brittiska skomakaren Jonathan Kelsey har designat en skolinje åt Mulberry som kommer att ingå i deras F/W kollektion. Skokollektionen kommer att innehålla 5 olika stilar: Ridstövel, Ankelboot, Pump, skolett och snörsko. Färgskalan kommer att gå i plommon, kaffe och grått.
I dagsläget är planen endast att köra en engångskollektion tillsammans med Jonathan Kelsey men enligt Lisa Montage som är VD på Mulberry är det inte helt omöjligt att skor fortsättningsvis kommer att ingå i deras reguljära sortiment.

Säljande omslag

26631-2134
Att göra en framgångsrik tidning handlar i mångt och mycket om att göra rätt omslag, för rätt tidning, i rätt tid. Det som skapar mest uppmärksamhet i branschen och genererar stående ovationer från förstå-sig-påare är sällan de nummer som snabbast flyger från tidningshyllan. Det finns några enkla sälj-knep som branschen tar till för att locka just dig till köp.

- Starka färger säljer Rosa är en vinnare annars är även rött ett säkert kort
- Mycket text Enkel logik, ju mer text, desto mer får man för pengarna. Eller? Man slipper även köpa grisen i säcken. Eller?
- Siffror Samma logik som ovan. Man får något konkret för pengarna. Jag fick ju iallafall 100 trendtips?!
- Rätt person Magasin för kvinnor säljer bäst med kvinnor på omslaget och en kanske inte helt bekräftad sanning är att desto bredare (tråkigare, intetsägande, menlös) personen är på omslaget desto mer säljer tidningen medan en cool, ny och fräsch förmåga genererar lite sälj. Jennifer Aniston är kung av sälj!
- Face vs Body En inzoomad ansiktsbild på omslag säljer (oftast) mer än ett omslag där hela kroppen visas. Undantag är Bikinibilder som nästan alltid säljer bra oavsett kön.
- Tävlingar och gåvor Ja, det har större betydelse än vad man tror, chansen att vinna något eller att "få något på köpet" lockar många till köp.

Ny garderob med tom plånbok!

image2133

Det blir mycket
Aftonbladet-tips just nu men så är det när man har gjort många roliga jobb som man vill tipsa om. Jag ger tig 10 konkreta tips på hur du uppdaterar din garderob utan att det behöver kosta mer än ett par kronor.


På snippen

image2132

Nu ska jag iväg på ytterligare ett möte. I eftermiddag klockan 13.30 är det dags för
chatt på Aftonbladet och sen efter det kommer det en Aftonbladet-fotograf hem till mig för att ta lite bilder.

Kavaj: Acne
Kjol: Miu miu (den råkade visst hamna helt på snippen)
T-Shirt: Luella
Halsduk: Carin Wester

Trendrapport från Style.com

26631-2131
Bilder: Chanel, Karl Lagerfeld, Balmain, Ralph Lauren, Dries van Noten, Oscar de la Renta

Varje säsong sammanfattar
Style.com kollektionerna i ett antal trender. Inga överraskningar direkt:

- Bare Market Tunna tyger är som vi redan vet en av vårens stora trender
- Boy meets girl Ett kvinnligt sätt att bära kostym och kavaj spås bli stort
- Hippie revival En modern och sofistikerad variant av Hippien gör sig gällande våren 2008
- Neon Bible De starka klara färgerna har inte gjort sitt
- Nice Stems Är det någon som missat den blommiga trenden?
- Style Tribes Globaliseringen tar sig nya uttryck

Flawless

image2130

Jag ger dig tips på hur du får till Hollywoodsminkningen vare sig du vill vara eldigt passionerad som Catherine Zeta Jones, naturligt fräsch som Jennifer Aniston eller rosigt strålande som Sienna Miller. Har du plus är det bara att logga in!


Vänner och kollegor

26631-2129

Jag är lyckligt lottad som jobbar med världens roligaste yrke och, som om inte det vore nog, även några av Stockholms roligaste och trevligaste tjejer.
Frida F, Cecilia B Jonsson, Sofi, Eleonore, Elin och Linn är bara några i raden av alla trevliga människor som jag har haft turen att träffa och lära känna genom mitt jobb. Det mina damer och herrar, det är den verkliga förmånen i mitt jobb!

Dagens (önske)outfit

image2128

My god vilket stressigt liv man lever! Imorse var det upp tidigt för ett intressant möte, snart bär det av igen för ytterligare ett skojigt möte. Däremellan har jag en lång lista med uppdrag som ska levereras inom den närmsta veckan. Puh! Hade man varit lika fin som ovan hade det helt klart hjälpt.

Tröja: Fin, stor och röd från Stella McCartney.
På rea
Blus: See by Chloe kan kråsiga blusar
Armband: Jag är verkligen inne på enkla, tunna små smycken just nu
Kjol: Min älskade Miu Míu i marinblått - flott!
Skor: Bruna skoletter är fint! Topshop

Stök

image2127
Bild: Mitt sovrum för ett par timmar sedan

Idag har det trillat in bud under hela dagen med kläder inför plåtningen på fredag. Jag kunde naturligtvis inte hålla mig utan var tvungen att riva upp allt på en gång. Vilken röra! Inte en fläck ledig någonstans. Nu är det mesta iallafall uppstrukturerat  och planerat så imorgon behöver jag endast komplettera med lite smågrejer på stan. Ni anar inte hur kul och skönt det känns!

Vårkampanj från Filippa K

26631-2124
Vårens kampanj från Filippa K handlar om lekfullhet. Kampanjen är fotad i Brooklyn, New York av Patrik Sehlstedt. Modell på damsidan är ursnygga Hanne Gaby Odiele (Supreme Management) som känns som en moderniserad "Filippa K-tjej".
26631-2125
Kampanjen är ovanligt mörk för att vara en vårkampanj och även för att vara en Filippa K-kampanj. Kollektionen som i stort går i lila, svart, grönt och beige känns även den ovanligt mättad.
26631-2126
Filippa K är enligt mig proffs på att modernisera sitt varumärke utan att förstöra dess kärna, något som man verkligen lyckats med i den nya kollektionen men kanske framförallt i den senaste kampanjen.

Vad tycker ni?

Jag sätter betyg

image2123
Jag har satt betyg på några av kändisarna på Idrottsgalan.
Kolla in på Aftonbladet.

Breaking Fashion News - Margaretha tackar för sig

image2122

Jag läste hos
Elin att Margaretha van den Bosch avgår efter lång och trogen tjänst som designchef på H&M. Det känns som om en era går i graven och det är inte utan lite vemod som jag meddelar detta. Det är iallafall en liten tröst att hon kommer att stanna inom företaget som kreativ rådgivare. Jag vill passa på att välkomna Ann- Sofie som tar över skutan efter Margaretha.

Hot hot hot - Trompe l'oeil

image2121
Bilder: Marc Jacobs S/S 08

Trompe l'oeil är franska och betyder "bedrar ögat". Ursprungligen är trompe l'oeil ett
målerihantverk som använts när man vill göra det omöjligt för ögat att skilja mellan ett målat och ett verkligt föremål. I vår har den annorlunda målartekniken i allra högsta grad influerat modet. Tydligast går det att skåda hos Marc Jacobs där trompe l'oeil-underkläder var ett genomgående tema.

Själv är jag lite sugen på en trompe l'oeil-tapet i form av en bokhylla.

Keira + Chanel = Sant

26631-2120
Bilder: Kampanj med Keira för Coco Mademoiselle och bild från W februari 2008

Keira verkar gilla Chanel. Utöver att hon ofta
bär det på röda mattan har hon valt att fronta en kampanj för Chanelparfymen Coco Mademoiselle. Keira ska enligt uppgift även spela Coco Chanel i en ny film om vederbörandes liv. I en artikel i februarinumret av W var hon till råga på allt iklädd enbart Chanel. Jag skönjer ett tema... Om Chanel vill hitta någon annan att produktplacera på är jag öppen för förslag!
Har ni inte sett reklamfilmen med Keira Knightley för Coco mademoiselle bjuder jag på den. Inte så imponerande om ni frågar mig. Chanel kan bättre! Huruvida Keira kan bättre är jag mer tveksam till...


Catwalk Match - Luella

image2119

Jag ger dig Luellas coola vårstil för en spottstyver. Varsågoda!

Kängor: Vita Dr Martens
Kjol: Den fina volangkjolen som är en replika av Luellas finns att köpa på
Topshop
T-Shirt: Svart tryck på vit botten, precis som hos Luella. Från 80sPurple
Kofta: Svart baskofta från H&M
Glasögon: Från Synsam

Skriv upp på önskelistan!

image2118
Idag på förmiddagen har det varit fullt upp. Först rekade jag en
miljö för plåtningen på fredag (det verkar äntligen ha löst sig, och det till det bättre), sen sprang jag snabbt på ett par presskontor med Josephine och sen var det dags för mig att få en välbehövlig klippning. Det blev ingen drastisk förändring utan bara finputs. På Topshop hittade vi en fantastisk liten sak som direkt lånades hem till plåtningen!

PS. Ni har väl inte missat att min goda vän Elin har flyttat till Kanal 5. Visst är det coolt! Grattis Elin (och kanal 5)

Gilles Bensimon

26631-2118
Bilder: Gilles Bensimon för Elle 2001-2006

Gilles Bensimon har varit chef-fotograf på Elle (US) sen urminnes tider. Att känna igen ett Bensimonjobb är ingen större utmaning - glamazonkvinnor, sand, palmer, turkosblå himmel, azurblått hav, tropikerna, exotiska inslag, starka färger och badkläder är ingredienser som är närmast obligatoriska.
Visst är det härligt med ett personligt signum men en vass tunga skulle kanske hävda brist på förnyelse och kreativitet, något som amerikanska Elle överlag har anklagats för på senare år. Vad säger ni? 

Strangelove


Om ni inte har sett Depeche Modes stilbildande musikvideo till singeln Strangelove måste ni göra det på stört. Det är modehistoria!
Bra med Alaia-vibbar - powerpumps, åtsmitande fodral, rufsigt hår, tunna strumpbyxor, höga trosor, grova dragkedjor. Tjejerna var helt enkelt hetare 1988!

Missa inte!

PS. Delar av tvillingarna Olsens
reklamfilm för det egna klädmärket The Row ger helt klart liknande vibbar. Inspiration?

Dagens Budget(önske)outfit

image2117

Så här i januari brukar det vara skralt i kassan så jag ger er en önskeoutfit i budgetklass.

Blus: Helt underbar blus från
Topshop
Kavaj: Stilig kavaj från Ellos
Väska: Små väskor känns aktuellt för tillfället. Från Accessorize
Kjol: Vippig som det ska vara just nu. Från Topshop
Skor: Än har jag inte tröttnat på Mary Janes. Från Asos

Trevligt

26631-2116
Igår kom inbjudan till
Elle-galan. Galan ligger i år på modeveckans sista dag så det kommer att bli ett minst sagt värdigt avslut på årets roligaste vecka. Fy bubblan vad kul det ska bli! Nu till den stora frågan - vad ska man ha på sig?!

Mönster (Mis)match

image2114

Puh! Året har verkligen rivstartat. Jag känner mig helt klart lite snurrig just nu. Massor av jobb och eventuella jobb som planeras och bokas. Livet är toppen! Nu ska jag iväg till
Sturehof för middag med glada vänner. Min klädsel blev nästan lika förvirrad som jag känner mig. Jag gillar det! Känner mig lite fransk och det är ju aldrig dåligt.

Kavaj: Cacharel
Klänning: Mango
Skärp: Fifth Avenue Shoe Repair
Scarf: Köpt i St:Petersburg
Lack: OPI Russian Navy

Vi kanske ses i vimlet!

Breaking Fashion News - Kate frontar Calvin Klein Jeans

image2113

Kändisar i kampanjer är inget nytt och senast i raden är Calvin Klein som anställt söta fröken Bosworth för att fronta deras vårkampanj för Calvin Klein Jeans. Kampanjen som går i äkta Calvin Klein-anda är plåtad av David Sims och är enligt mig (efter det lilla jag sett) inte helt tokig, om än något slätstruket.

Inte som det brukar

image2112
Bild: Världens trevligaste Linda som jobbar på Filippa K

Vanligtvis när man besöker
Filippa K är allt fantastiskt fint och väl strukturerat. Deras pressrum är troligtvis större än hela min lägenhet... Den här veckan är dock en av de mest hektiska på hela året, införsäljning till alla återförsäljare sker just nu av höstkollektionen. På grund av det fick vi gå in i en trång klädskrubb och leta reda på det vi ville ha. Det kallar jag service, att ta sig tid att ta emot besökare för presslån även fast allt är upp och ner och allmänt stressigt.

Tusen tack Linda för att vi fick komma och rota!

Mer plock

image2111

Nu ska jag snart iväg till
Filippa K för att kolla in lite kläder. Alltid lika trevligt!

Idag är det stresssss! Klockan 14.00 är det chatt på Aftonbladet. Missa inte det!

Snygg chefredaktör!

26631-2110

Idag var det som sagt var Solo-möte på eftermiddagen (som drog ut till kvällen...). Karin, som är chefredaktör, var snygg som vanligt! Jag älskar hennes 80-tals-tröja och fantastiska halsband. Precis ett sånt vill ha! Inte långt, inte kort, inte stort, inte litet, sött men ändå lite coolt!

Efter en lång och minst sagt intensiv arbetsdag känner jag mig redo för sängen! Imorgon blir det upp tidigt, iallafall relativt, för möte på Filippa K!

Jobb

26631-2110
Bilder: Josephine utanför Patriksson, Jag vinglandes på en stege hos Skobranschrådet

Idag har jag och
assistent-Josephine avverkat en rad presskontor inför plåtningen nästa vecka. Just nu känns det lite rörigt men bitarna kommer nog att falla på plats till slut. Hoppas jag...

Nu ska jag stressa iväg på Solo-möte med damerna!

Claude Monet

26631-2108
Bilder: 6267, Zac Posen, Nina Ricci

En sista konstparallell....
Blurriga pasteller med akvarellkänsla influerade fler än en designer våren 2008. Den impressionistiska mästaren Claude Monet är den naturliga konstnären att referera till i sammanhanget. Drömskt, sagolikt och flödande - vackert!

Smycken från Jade Jagger

26631-2108
BIlder: Smycken ur Jade Jaggers nya kollektion

Nu släpper it-tjejen Jade Jagger en ny
smyckeskollektion i eget namn som bland annat säljs på net-a-porter. Själv tycker jag kanske inte att de delar av kollektionen som man sett än så länge känns vidare unika. Jag skulle vilja hävda att det är en mix mellan Tom Binns och Roberto Cavallis smycken... Billigt är det förstås inte.

Smycken

image2106

Idag ska jag iväg och göra ett smyckesjobb i en lite udda miljö. Hur och var får ni se i nr 4 av Solo.

Skjorta: Whyred
Kjol: Miu miu
Armband: Glitter

Att hitta rätt location

26631-2105
Bilder:
Häringe Slott och van der Nootska palatset

Jag har tidigare skrivit om hur svårt och viktigt det är att hitta rätt modell när man planerar ett modejobb. En annan viktig del är att hitta rätt miljö. Allt som oftast plåtar man i studio och då är det inte så mycket att grubbla över men ibland vill man förstärka känslan genom att fota jobbet i en existerande miljö.
Just nu letar jag efter en lyxigt dekadent plats som kan tolkas som en pampig paradvåning eller flott privatvilla. Det är lättare sagt än gjort att hitta något som passar ens föreställningar, ligger inom budget och dessutom är realistiskt genomförbart rent geografiskt.

Tips mottages tacksamt!

På tal om knepiga modeller...


Ok, jag kanske inte heller hade varit så trevlig om jag var totalt sönderstressad, troligtvis trött och inte helt otippat utsvulten.

Model Behaviour

26631-2104
The Fashion Spot hittade jag en rolig tråd med massor av skvaller om supermodellerna som i motsats till Behati och Coco inte har så gott rykte om sig.

- Lera Sheremata sägs ha blivit ertappad med att röka på toaletten på ett flygplan, inte en gång utan två, på samma resa. Flygvärdinnorna fick kalla på polisen eftersom rökning på toaletten är föbjudet enligt lag. Inte nog med det... Nykomlingen Lera hade blivit erbjuden att öppna Pradas vårvisning, något som anses vara en stor ära, men Lera som tyckte att kläderna hon skulle bära var fula hade inga problem med att klaga på dem och säga att hon inte ville bära dem. Rykten säger även att hon vägrade att låta sminket sitta på utan smetade bort det så fort hon fick chansen. Hennes minst sagt förbryllande beteende resulterade i att Lera helt enkelt inte fick gå visningen överhuvudtaget. En stor karriärmiss!

- Freja Beha Erichsen har inget vidare gott rykte. Tydligen ska hon vid ett flertal tillfällen varit så vårdslös med plaggen hon visat att de efteråt har varit helt obrukbara. Det ryktas även om att hon hamnat på stjärnfotografen Steven Meisels svarta lista. Efter en inbokad plåtning ska Freja enligt uppgift ha blivit hemskickad efter endast 15 min och efter det har Steven, enligt onda tungor, aldrig mer velat jobba med Freja.
- Andra modeller som har ett mindre bra rykte är Lily Donaldson, Milagros Schmoll and Snejana Onopka. Lily har rykte om sig att vara en bortskämd snorunge medan Milagros tycker att hon är snyggast och vackrast i hela världen. Snejana anses bara vara en ovanligt divig och krävande som person.

OBS! Hur mycket sanning det ligger i dessa rykten kan jag inte verifiera men visst är det alltid roligt med lite snaskigt skvaller?


Vad var det jag sa!

image2103
Bild: Chanel 461 Blue Satin

Någon gång tidigt i höstas började jag
frekvent att skriva om mörkblått nagellack. Även Chanel har nu fattat galoppen. Blue Satin är den senaste i raden av lanserade nagellacksfärger, den användes till och med på Chanels egna S/S 08-visning.Till saken hör att Chanel på senare tid har varit mästare på att varje säsong lansera de mest hypade nagellacksfärgerna, alla minns ni väl hysterin efter det svarta nagellacket och det otroligt hypade silverlacket?! Som vanligt släpps Blue Satin i en limiterad upplaga men som tur är går det ju bra med vilket mörkblått nagellack som helst om man gillar färgen!
Själv känner jag mig helt tillfreds med att skrivande stund betrakta mina vackert mörkblåa klor.

Model Portfolio - Coco Rocha

26631-2104
Bilder: Ansiktsbild: Chanel S/S08, visningsbild: Sonia Rykiel, visningsbild: Balenciaga, Omslag för Italienska Vogue, Kampanj för Dolce & Gabbana, Kampanj för Balenciaga

Coco Rocha är en av de hetaste modellerna just nu. Hon är bästa vän med
Behati Prinsloo och tillsammans har de båda ett rykte om sig att vara fantastiskt sympatiska och proffsiga. Med ett personligt utseende och ett osedvanligt gott rykte har framgångarna inte låtit vänta på sig, eller vad sägs om kampanjer för Balenciaga, Dolce & Gabbana och Tommy Hilfiger. Hon har även fått pryda ett antal omslag bland annat Italienska Vogue och Dazed & Confused.
Själv gillar jag den kanadensiska modellen då hon utstrålar så myckt mer än bara ett sött ansikte. Hon har personlighet och karisma!

Dagens (önske)outfit

26631-2102
Japp så här hade jag kunnat se ut idag...om jag inte skulle springa runt på stan och bära 100 kassar det vill säga...

Väska: Jag vill ha en damigare väsk och hur fin är inte denna från
YSL?
Blus: Den har varit med förut och är en personlig favorit!
Kjol: Min underbart fina kjol från Miu Miu. I Love you!
Kavaj: Den söta lilla kavajen från Topshop har blivit ombloggad, jag älskade den redan när jag såg den på Topshops pressvisning.
Skor: Ok, kanske inga skor som jag skulle ha i verkligheten men de var så coola till den här outfiten.

Fix

image2100

Idag ska jag fixa lite grejer inför en ganska speciell plåtning som jag har på onsdag. Presskontor ska besökas och butiker ska avklaras.

Kofta: Luella
T-Shirt: Marc Jacobs
Kjol: Miu Miu

PS. Jag funderar på att sällja min fina
Dagmarkjol (Strlk 38, 800 kr) nu när jag har fått min fina Miu Miu. Någon som är intresserad?

Brideshead Revisited

26631-2099

Äntligen kommer en remake på den legendariska 80-talsserien
Brideshead Revisited, eller en förlorad värld som den heter på svenska. TV-serien som bygger på Evelyn Waughs klassiska roman med samma namn (rekommenderas varmt) har blivit kult när det kommer till scenografi och kostym. Antalet modejobb som gjorts med inspiration från serien är oräkneliga.
Det har länge cirkulerat rykten kring att en ny film baserad på romanen ska vara på gång och 2008 är tydligen året då den kommer att släppas. Ben Whishaw kommer att spela den förtrollande Sebastian Flyte (även om det tidigare ryktats om att rollen skulle gå till Jude Law) och Matthew Goode kommer att spela den hänförde herr Charles Ryder. Det ryktades initiellt om att Lord Sebastians nalle Aloysius inte skulle få en roll i den nya filmen men tack och lov har manusförfattarna, enligt uppgift, kommit på bättre tankar.
Det kommer att bli en svår uppgift att leva upp till standarden som Anthony Andrews och Jeremy Irons satte i orginalet, för att inte tala om vilken uppgift som står framför scenograf och kostymör... Jag har dock stora förhoppningar och kan knappt bärga mig.

Har ni inte sett kultserien så ber jag er göra det omgående! Den finns att köpa på box.

Reka

image2098
Nu ska jag iväg för att reka location för en skojig plåtning som går av stapeln nästa fredag. Wish me luck!

Kavaj: Cacharel
Tröja: Filippa K
Jeans: Acne
Sjal: Från St:Petersburg

Isigt rosa

26631-2097
På bilden från vänster: Bloom, Becca, Paul & Joe, Urban Decay och i.d BareMinerals

Jag vill att mina kinder ska vara frostigt rosa. Inte röda, absolut inte bruna utan bara kallt rosa. För bara ett par år sedan var det omöjligt att finna rouge i denna ton, allt var bara brunt, brunt, brunt. Idag finns det en uppsjö av fina rosa toner på marknaden, det gäller bara att hitta precis rätt nyans. En personligt favorit som jag själv har haft är
Beccas Lip & Cheek Creme i färgen Rosebud.

Har ni något tips på ett bra rouge i den perfekta rosa nyansen?

Mark Rothko

26631-2096

Kanske något
tjatig, jag vet, men jag kan inte låta bli att fascineras av hur tydligt man kan dra paralleller mellan konst och mode just nu. Själv tycker jag att det är fantastiskt inspirerande. Att Mark Rothkos färgblock har inspirerat kollektionerna från Marni och Chloé känns kanske inte som en vild gissning.

I Love Zooey

26631-2095
Precis som
Eleonore är jag just nu lite smått förälskad i Zooey Deschanel. Det hon har valt att sätta på sig på bilden ovan är bara så bra! Jag vill vara Zooey - på riktigt!

Klänning: Topshop
Kavaj: Inte lika fin som Zooeys men... Från Matthew Williamson
Väska: Stor clutch från Marc Jacobs
Skor: Från Chloe
Armband: Från Accessorize

1500

image2094
Bild: Stephanie Seymour och Azzedine Alaia

Stephanie Seymour äger enligt uppgift 1500 plagg från Alaia. My god!

Källa: Paradis Magazine

Fin Amelin

image2093

Idag känner jag mig lite fin för första gången på veckor. Vi får hoppas att det håller i sig.

Kofta: Luella
Kjol. Miu Miu
Blus: See by Chloe

Snej-anna Wintour och Sasha Galliano

26631-2092
Bilder: Snejana Onopka som Anna Wintour franska Vogue aug 2007 och
Sasha Pivarova som John Galliano franska Vogue dec 2006

Modevärlden har humor! Att klä ut sig till varandra är ett populärt tema. Ni minns väl när
Roberto Cavalli klädde ut sig till Karl Lagerfeld i samband med H&M-kampanjen?
Jag måste dock säga att Snejana Onopka gör Anna Wintour snäppet bättre.Kolla in posen, minen - det är på prickenSasha Pivarova är inte helt olik herr Galliano heller även om hennes uppgift kanske hade något sämre förutsättningar!

Kate för YSL s/s 08

26631-2091
Bilder: YSLs vårkampanj 2008 med Kate Moss


Säga vad man vill om Kate men hon är inte dålig... För 2 säsonger sen gjorde hon 26 kampanjer och förra säsongen tror jag att det var 16 (helt sjukt), jag undrar hur många det blir våren 2008?


YSL-kampanjen är fotad av Inez van Lambsweerde och Vinoodh Matatin. Vad tycker ni? I like!


Dagens (önske)outfit

image2090

Idag ska jag försöka hitta ett fint akvarium, wish me luck. Ikväll kommer några vänner över så jag måste även hinna röja undan i min inte allt för städade lägenhet....och handla...

Halsband: Wishbone från
Jennifer Meyer
Tröja: Med lite marina ränder blir man aldrig helt fel. Från 3.1 Philip Lim
Kavaj: Mycket lyckad kavaj från Topshop
Skor: Nu är de på rea, favoriterna från Dries van Noten, he.
Jeans: Ljusa och skinny = fint
Väska: Marc Jacobs väskor är enligt mig av skiftande kvalitet men jag gillar denna modell

Jackson Pollock

26631-2089

Jag fortsätter att dra paralleller mellan
mode och konst för att förtydliga och påvisa vilken betydande roll konsten har inom modet 2008.
Jackson Pollocks signifikanta stänkstil kan man hitta referenser till hos designers som Rachel Roy och Dolce Gabbana men även svenska Hope. Konst-igt eller fantastiskt? Spännande eller krystat?

För inspiration och fördjupning rekommenderas Ed Harris film Pollock  från 2000 som handlar om den excentriska men begåvade konstnären, Jackson Pollock.

Hot hot hot - Slinkigt

image2088
Övre raden: Roksanda Ilincic, Marc Jacobs, MaxAzria
Nedre raden: Nina Ricci, Karen Walker, Jil Stuart


Slinkigt och blankt ska det vara, gärna i pyjamas- och neglige-inspirerat snitt. Jag ställer mig inte helt negativ men det kräver helt klart fingertoppskänsla från bäraren.

Varför?

26631-2088

Idag hade jag glömt min kamera hemma så jag fotade med min mobil. På vägen hem från stan hittade jag de här gamla bilderna i mobilen från min semester i Italien i somras. Varför? Nu är vinterångesten total!

På Stan

26631-2086

Idag drog rean igång på
MrsH. Jag var naturligtvis på plats. Jag gillar MrsH, de fegar inte utan kör direkt på 50%. Jag ligger dock lågt och avvaktar med fler rea-inköp. Efter en snabb sväng på Filippa K som även de börjar sin rea idag mötte jag Elin Kling. Vi tog en snabb lunch på Le Café och jag lämnade över en klänning som Elin ska ha till en plåtning imorgon. Själv mådde jag något dåligt av att se brunbrända och fräscha Elin som nyligen är hemkommen från 2 veckor i Thailand...

Dagens (önske)outfit

image2085

Det är alltid lite svårt att komma igång på allvar efter jul och nyår. Listan över planerade saker att göra var lång men när jag vaknade kände jag mig relativt energilös. Vi får se vad som blir gjort.

Kavaj:
Stella McCartney kavajen som är lite stor och "herrig" i modellen är snygg över den smala randiga klänningen...
Klänning: ...som kommer ifrån James Perse
Armband: Eller vad jag tror är ett armband
Skor: Häromdagen festade jag sönder mina skoletter från Filippa K. Jag hoppas de går att laga annars behöver jag ett par nya.
Väska: Även om jag aldrig skulle köpa en röd chanel så är de fantastiskt fina!