header to ads



Dag 2


Så var dag 2 till ända, och för min del hela modeveckan. Imorgon blir det till att gå upp mitt i natten för att bege sig till Berlin för att uppleva lite av Berlin Fashion Week. Spännande! Nu måste jag dock jobba för glatta livet så att jag hinner lämna till DN innan jag åker. Packa måste man visst göra också.... See you när jag är hemma från Berlin på tors. Tchuss bis Donnerstag!

Glad



En väldigt glad Hotspot på modevecka. Precis innan första visningen, Dagmar.
Kolla in vilka mer som modevimlade under gårdagen.

Fashion week


Även om modeveckan inte riktigt är vad den brukar så har vi det ganska (eller snarare väldigt) trevligt.
Finast idag var
Elin som var en söt seniorita i prickig kjol och magkort singoalatopp. Ha ha, lagom till att precis hela (!) blogg-Sverige (eller kanske snarare hela Sverige) hoppat på de korta jeansshortsen med utstickande fickor kombinerat med stort wang-inspirerat linne och höga klackar känner Elin att det är dags att gå vidare - det är just det som gör henne till den sanna fashionista som hon verkligen är!

En rolig nyhet som jag fick reda på under dagen är att Minimarket börjar producera väskor. Fenomenalt!

Nej, nu måste jag lägga mig raklång. Imorgon blir det upp tidigt för att hinna med att få massor av jobb gjort innan det är dags att ge sig iväg på nya modeäventyr!

Minimarket S/S 2010


Minimarket S/S 10

Det ryktas om att Minimarket har spännande grejer på gång under modeveckan. De har valt bort en traditionell visning i Stockholm till fördel för ett alternativt upplägg. Rör du dig kring Berzeli Park i dag eller imorgon så håll utkik efter en liten trupp med Minimarkettjejer. Jag har fått tjuvkika på lite bilder från Minimarkets S/S 2010-kollektion som jag får dela med mig av till er läsare. Minimarket har verkligen hittat sin form.

Fashion, fashion, fashion


Modevecka och ingen verkar laddad överhuvudtaget. Själv ser jag sjukt mycket fram emot att se vad de tappra själarna som visar har att erbjuda inför kommande vår. Just nu sitter jag dock på Demo och jobbar eller egentligen sitter jag just nu mest och beundrar chefred
Sandras fina halsband.

Tröja: Acne
Shorts: Acne
Skor: Zara
Halsband: Antik, gammalt & Nytt
Övriga smycken: Gamla grejer

PS. Ringen är tillbaka - JIHOOOO!

Kate Moss för YSL Parisienne

Kate Moss saluför YSL Parisienne

Kommer ni ihåg
när jag skrev om en Kate Moss-plåtning i Paris i April? Mycket riktigt, det rörde sig om en parfymkampanj för YSL, närmare bestämt YSL Parisienne, och nu har de första bilderna offentliggjorts. Vad som inte visade sig stämma var graviditetsryktena som florerade när det begav sig. Vad säger ni, håller hon fortfarande måttet gamla Kate?
Det är faktiskt rätt otroligt att hon fortfarande kan landa uppdrag som dessa.

Louis Vuittons nya Madonnakampanj


Louis Vuitton F/W 09
Fotograf: Steven Meisel

Ni har väl hört att Louis Vuitton har valt att göra en favorit i repris inför höstkampanjen? Madonna fortsätter att vara lyxmärkets ansikte och kampanjnamn.

Själv måste jag säga att Photoshopjobbet på den här bilden är närmast löjeväckande. Jag är inte någon rabiat motståndare av lite uppiggande retusch men att transformera en 50-åring till en vaxdocksliknande sweet 16 är verkligen uppochnedvända världen för mig. Varför välja Madonna överhuvudtaget när det verkar som om det är något helt annat de vill ha. Katastrof!

Vissa tycker sig se referenser till Tara de Lempickas konst men jag vette tusan...


Tamara de Lempicka

VÖBN


Idag blev det en Hotspot-klassisker -
VÖBN.

Skjorta: Filippa K (Man)
Kjol: Filippa K
Skor: Acne
Halsband: Zanzlöza

Charlies ängel i himmelen


Farrah Fawcett

Det är inte bara the King of pop som har lämnat jordelivet. En annan ikon har gått vidare. Farrah Fawcett, för allmänheten mest känd som en av Charlies änglar, dog även igår.

Christopher Kane för Topshop - igen


Christopher Kane designar ny kollektion för Topshop

Ni har kanske inte missat att Christopher Kane är aktuell med en ny kollektion för Topshop?
Lucky har lyckats kommer över några bilder. Det ser fint ut - kommersiellt men Christopher Kane-igt. Topshop måste vara nöjda.

Lisa i urval


Igår hade
Maria bjudit in ett sällskap härligt snackvilliga bloggdamer på middag. Det var livat vill jag lova. Själv ägnade jag mycket tid och kraft åt att få en bild på Lisa, som inte var så samarbetsvillig. Jag lovar - det här är bara ett axplock av Lisas baksidor.

Smoothing Lacquer

Häromdagen gjorde jag ett så kallat impulsköp. Torr om läpparna vid Dior-disken på NK slog jag till. Till skillnad från många andra impulsköp måste jag dock säga att det här var ett särdeles lyckat sådant.
Kvinnan i disken sa att läppglanset hade utslätande effekt (ja lite faktiskt) och att känslan var svalkande och behaglig (Behaglig ja, svalkande nej), men den främsta anledningen till att jag valde just den här produkten i läppglossdjungeln baserades på helt andra grunder. Enligt mig var nämligen den vinnande faktorn den totala avsaknaden glittereffekt. Att hitta en fin korallfärg utan pärlemor och glitter vet jag av erfarenhet är en svår uppgift. Som bonus upptäckte jag även att lägglanset inte har samma extrema blöteffekt som många andra produkter på marknaden. Jag har aldrig förstått varför någon vill se ut som om de har en högglansig drypande blöt lackyta på läpparna.

Nog om detta. Glosset heter Dior Lip Polish Smoothing Lacquer och färgen har nr  003. Priset är 300 kr.

Halsband


Nej det blev ingen rea-runda men jag handlade iallafall ett halsband på
Zanzlöza dock till fullpris men det var det värt!

Svart katt


Idag blev det svart som natten men jag känner mig ändå somrig. Nu ska jag iväg på möte och sen tänkte jag försöka hinna med en sväng på rean på lunchen. Wish me luck!

Tröja: Acne (som köptes igår på rean - ÄLSKAR den - stickad slapp bomullströja!)
Kjol: FIlippa K
Väska: Chloé
Skor: Zara
Halsband: Antikt, gammalt & Nytt
Armband + ringar: Antikt, gammalt och nytt samt gamla grejer

Demo nr 7


Demo #7
Foto: Andreas Kock


Hör upp! På torsdag kommer ett nytt nummer av
Demo ut i butik (ni som prenumererar borde ha fått den vid det här laget). Ett extra tjockt (dubbelt så tjockt) fullspäckat sommarnummer med sjukt mycket mode. Missa heller inte den helt fantastiskt roliga och galna intervjun med Carolina Gynning. Hon är härligt tossig den där kvinnan.

Sneak Peak


Pradas höstkampanj?!

En liten preview av Pradas höstkampanj har läckt ut på nätet. Till skillnad från många andra gånger misstänker jag att det faktiskt kan vara just så att den råkat läcka mot modehusets vilja då den saknar logotype. Färgskalan känns skönt höstig och med tanke på fiskarstövlarna känns det lite roligt att de sitter i en båt (för det är väl det som det föreställer?). 

Del 4: Hotspot + Gant - Klänningen plåtas på Capri


Monday Morning


Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte börjar längta till semester men än det några veckor kvar och en hel del att stöka av. Så nu bär det av till Demo-redaktionen för möten och jobb.

Kavaj: Zara
Tröja: Acne
Shorts: Acne
Skor: Zara
Väska: Chloé
Flätade läderarmband: Köpta på Mallorca

Dolce & Gabbana lyckas inte lika bra som vanligt



Dolce & Gabbana F/W 09

 Steven Klein är mannen bakom Dolce & Gabbanas kampanjer (som nästan varit för bra för modehuset) de senaste säsongerna. Även om Dolce & Gabban inte är långt ifrån ett  favoritvarumärke så brukar jag verkligen imponeras av deras kampanjer. Därför blev jag lite besviken när jag såg höstens kampanjbilder. Ja visst, bilderna är tekniskt briljanta men den överripande känslan är inget som jag faller för (vilket kanske betyder att stilen är helt rätt för Dolce & Gabbana).

Som vanligt måste jag visa min facoritkampanj från modehuset.




Dolce Gabbana S/S 2008

Svenskor x 2

Elsa Sylwan och Emma Karlsson visar Lanvin Cruise 2010

Alber Elbaz verkar gilla svenskar. Inte nog med att han samarbetar med
Jonny han verkar även föredra svenska modeller. Elsa Sylwan och Emma Karlsson presenterade hela cruisekollektionen för 2010. Jag kommer ihåg när jag intervjuade Emma Karlsson för Solo under Stockholms modevecka för flera år sedan, då hade hon precis gått sina första internationella visningar under Olympus Fashion Week. Det har verkligen fortsatt rakt uppåt för den tjejen sedan dess. Skoj!

Del 3: Hotspot + GANT - Kampanjplåtning på Capri


Det ska va gott å leva!




Capri är fantastiskt!

Efter väldigt mycket om och men (missade plan och missade båtar) anlände jag tidigt i onsdags till Capri för drygt ett dygn av fantastiska upplevelser tillsammans med ett underbart foto-team, så, någon bloggning var det inte direkt tal om. Underbart är kort som man brukar säga så den snabba visiten avslutades med en smärtfri hemresan. Efter ett rekordkort pit stop hemma åkte jag raka väg ut i skärgården för att fira midsommar på Långören. Full fart med andra ord. Nu måste jag bara ligga raklång ett tag men återkommer snart med lite mer info om vad som egentligen försegick på Italiens vackraste ö, Capri.


Långören - skärgårdens vackraste ö

Arrivederci


Om några minuter kommer Gants marknadschef, Nina, hit för att hämta upp mig. Capri nästa! Datorn åker med ner i väskan så vi ses om några timmar! Ciao!

Anja Rubik för Gucci

Anja Rubik för Gucci
Foto: Inez & Vinoodh

Gucci väljer hippa Anja Rubik för deras höstkampanj och hoppas säkert att hon ska kunna ge lite credd åt lyxglam-märket. Inez och Vinoodh har plåtat kampanjen som känns lite trist. Gucci kan bättre! Nedan ser ni min favoritkampanj från Gucci.

Favorit - Gucci S/S 06

Depp

 

 

Schemat för Stockholms modevecka har offentliggjorts och det är allt annat än fullspäckat. Många märken som brukar visa saknas - Rodebjer, Whyred, Minimarket, Tiger, Nakkna, Carin Wester, Filippa K, Acne. Jag förstår att det är tuffa tider just nu och att en visning eller presentation är en kostsam historia, men det är verkligen min fasta övertygelse att märkena förlorar på att inte presentera sina kollektioner ordentligt under modeveckan.

 

Måndag 29:e juni

13:00 Opening show Dagmar

14:00 Islaet (danskt märke som vill lansera sig i Sverige)

16:00 The Local Firm

17:00 Noir et Blanc/Odeur

19:00 Buss till Telefonplan för Cheap Monday-visningen

19:30 Cheap Monday, Telefonplan
 

Tisdag 30:e juni

14:00 Säby

15:00 Lagom

18:00 Hope, Bonniers Konsthall

19:00 J. Lindeberg, Concept store, Biblioteksg. 6

19:30 Fifth Avenue Shoe Repair, Concept store, Mäster Samuelsg. 2

20:30 Young Fashion Industry Award
 

Onsdag 1:a juli

11:00 Ida Sjöstedt, Berns Salonger

14:00 Bertoni, Berns Salonger


Ricci ricci ny parfym från Nina Ricci

Kampanjbild för Nina Riccis nya parfym Ricci Ricci

Nina Ricci lanserar en ny doft under namnet Ricci Ricci. Jessica Stam frontar kampanjen som kattkvinna (?). Flaskan ger jag inte mycket för men doften som innehåller noter av bergamot, tuberose och patchouli kan förstås vara fantastisk ändå.

Marc Jacobs F/W 09


Marc Jacobs höstkampanj 09

Oj, vilken helg, jag känner mig minst sagt måndagstrött... Tack alla tjejer för en fantastisk helg på Sparreholm!

Rivstartar veckan med Marc Jacobs höstkampanj fotad av Juergen Teller. Vad säger ni? Jag är inte kär.
Vårkampanjen gick hem bättre hos Hotspot.

Capri


På tisdag drar jag på en snabbvisit
hit. Vad jag ska göra kommer ni snart att bli varse om då det i allra högsta grad är bloggrelaterat.

Spännande grejer!

Min tid är nu

Celine pre-collection 2010

Det ser ut som om modet går en mycket ljus framtid till mötes. Om vi bara kan glömma allt Alice Dellal-sunk och en gång för alla begrava de slitna och klorblekta jeansen (som övrigt, aldrig kommer att se ut som på Balenciagas catwalk - på någon) så känner jag att vi är inne på en mycket bra moderiktning. Helt i Hotspots smak - Välklätt men inte tantigt, maskulint men ändå kvinnligt, stark och självsäkert utan att vara rockigt och hårt.  Antingen är jag löjligt lättduperad av modets makt att jag inbillar mig att det är precis detta jag alltid efterfrågat, eller så kan det vara så att min modetid faktiskt är nu.

Ni minns väl att jag tidigare har skrivit att
Phoebe Philo har tagit över designrodret på Celine? Även om det första vi får se bara är en mellankollektion så tycker jag att den ger stora förhoppningar om vad som komma skall. Hon har lyckats uppdatera och modernisera sin stil så att den passar perfekt för modehuset Celine. Ska vi slå vad om att hon kommer att lyckas blåsa liv i det slumrande modehuset helt på egen hand?!

If I ever feel better


Jag har varit dunderförkyld hela veckan och med andra ord har mitt klädengagemang när det kommer till det personliga planet haft mycket att önska. Nu känner jag att jag är sugen på att outfitplanera och det måste ju vara ett gott tecken på att jag är på bättringsvägen.

Halsband: Oh la la ett så fint halsband från
Les Prairies de Paris.
Tröja: Soft men fin - från GG 750.
Jeans: Fina jeans från Current/elliot.
Skor: Opening Ceremony, gah!
Kavaj (på stor bild): Jag försökte hitta en frilagd bild på Yves Saint Laurents teardrop-kavaj utan framgång och inget annat dög så jag fick nöja mig med i-Ds juliomslag

Mangafeber


Superflat first Love - Takashi Murakami för Louis Vuitton

Takashi Murakami, en av japans mest välkända konstnärer, har skapat en animerad film för Louis Vuitton. Filmen heter "Superflat first Love" och är den andra filmen som Takashi Murakami har skapat  för modehuset (den första filmen hette Superflat Monogram).
Visst är de lite söta men det känns som en minst sagt uppenbar flirt med den asiatiska marknaden och kanske inte helt i linje med Louis Vuittons historia och arv.


Superflat Monogram - Takashi Murakami för Louis Vuitton


Manga verkar dock verkligen vara på modet i modevärlden. Vogue Nippon (Japanska Vogue) har gjort en Manga-fashion-special i senaste numret där man får möta modevärldens mäktigaste i form av mangafigurer.


Anna Wintour och Carine Roitfeld som mangafigurer i Vogue Nippon juli 2009

Favorit i repris - Au Naturelle

Scarlett Johansson au naturelle på franska Elles juliomslag

Det blev en himla uppståndelse när Elle Frankrike valde att porträttera ett gäng medelålders kvinnor
osminkade på juniomslaget. Nu försöker man tydligen att återvinna det vinnande konceptet gnär man placerar en ovanligt naturlig Scarlett Johansson på juliomslaget.
Visst känns greppet härligt befriande, om det är något som de kan tänkas att fortsätta med det vill säga.

Röstfiske


Illustration: Isabelle Lundh

Eftersom alla andra är ute och röstfiskar så kan ju inte jag lägga mig platt. Gillar ni Hotspot så får ni gärna rösta här.

70-talsromantik


Missoni F/W 09

Missoni brukar ha bra känsla på sina kampanjer och jag tycker nog att Steven Meisel har fått till det även den här säsongen. När det kommer till Missoni känns 70-talet alltid nära till hands - mönster, färg, form. På tal om lyckade Missonikampanjer med 70-talskänsla kan den här kampanjen med Kate Mossn vara en av de bästa i historien.


Gammal Missonikampanj

Bring out the big guns

Th. Chanels pistolsko från cruise 09, Tv. Chritsopher Kanes atomklänning cruise 10

Christopher Kane är inte den enda som har tagit till vapen i striden om modekunderna. Chanels pistolsko, designad av Laurence Decade, är ytterligare ett exempel på dödlig inspiration.

Ring ring!


Jag är så ringfixerad just nu att jag nästan inte kan avgöra om jag älskar eller hatar den här knogjärnsringen Bijules. Jag älskar ju Chanels knogjärn (som för övrigt Kate har på sig här) så jag bestämmer mig snabbt för att älska även det här knogjärnssmycket.

Knogjärn - hot, hot, hot! Det här är en trendspaning!


Nina Riccis höstkampanj 09


Så här kommer Olivier Theyskens sista kollektion för Nina Ricci att marknadsföras i glossig modepress. Jag gillar på något sätt att kläderna får tala för sig själva även om det hela tenderar att bli något slätstruket. Kan man tänka sig att Nina Ricci försöker att få Olivier tiden överstökad så snabbt, billigt och enkelt som möjligt? Jag läste någonstans (minns inte var) att man i Paris ska ha en utförsäljning där man ska sälja ut alla pressexemplar och provplagg från Oliviers tid vid modehuset. Nu städas det vill jag lova! Ut med det gamla och in med det nya (Peter Copping).
Jag hoppas att kollektionen blir en kommersiell succé så att männen med plånböckerna inser sitt misstaget att göra sig av med Olivier till fördel för en moneymaker från Louis Vuitton.

Het


Skorna är bra tossiga

A Magazine #9 curated by Proenza Schouler


Chloe Sevigny på A Magazine #9

A Magazine, det belgiska magasinet som låter olika modeskapare kurera ett nummer, har släppt sitt nionde nummer. Den här gången är det Proenza Schouler som valts ut som kuratorer. På omslaget har de valt att sätta Chloe Sevigny, vilket visserligen aldrig är ett dåligt val men kanske något förutsägbart. Många är förvånade över att A Magazine valt just Proenza Schouler som kuratorer, speciellt om man ser till namnen som tidigare fått det ärofyllda uppdraget -
Martin Margiela, Riccardo Tisci, Kris van Asshe mfl. Är det den amerikanska marknaden man är ute efter hade en naturligare val nog varit Rodarte-systrarna om ni frågar mig.

Bomber och granater

Christopher Kane Cruise Collection 2010

Christoher Kane presenterar sin första "mellankollektion" - cruise 2010. Kollektionen är minst sagt explosiv. Atombombsprintet hittade C.K tydligen på det brittiska försvarsministeriets hemsida. Jag älskar att Christopher Kane inte verkar ha någon politisk baktanke bakom printvalet, han säger helt enkelt bara att han är trött på blommor och att han gillar färgerna. Själv tycker jag att klänningarna (och hela kollektionen) är toppen.

Vad det gäller skorna så är det ingen idé att kära ner sig. De kommer inte att komma i produktion. Tydligen tillverkades de i studion av gaffatejp och färg som de kunde hitta på plats.

PS. Lägg märke till de blekta brynen.

Hussein Chalayans höstkampanj

Hussein Chalayan F/W 09

Det kommer att bli mycket kampanjbilder här på bloggen nu när de börjar spridas vind för våg i cybervärlden. Julafton för Fashion Freaks!
Hussein Chalayans kampanj går helt klart hem hos Hotspot. Jag är alltid svag för en scribblig moodboard-känsla. Iekeliene Stange är snyggare än på länge! Det känns nytt med annonskampanjer för Hussein Chalayan - är det så? Någon som vet?
Ser ni att stövlarna nedan är
närmast identiska med Pradas?


Hussein Chalayan F/W 09

Kate Moss och Daria Werbowy för Longchamp

Longchamp F/W 09

Det är faktiskt rätt otroligt att Kate Moss fortfarande landar stora kampanjuppdrag. Förra säsongen prydde hon Longchamps annonser tillsammans med Sasha Pivovarova, den här säsongen teamar hon upp med Daria Werbowy. Trots två hyllade veteraner både framför och bakom (Mert & Marcus) kameran blir kampanjen ingen hit. Inte ens
fint hår har de.


Longchamp F/W 09

Burberrys höstkampanj med Emma Watson aka Hermione


Burberry F/W 09

Jag bjussar på sprillans nya bilder från Burberrys höstkampanj. Emma Watson, som de flesta känner som Hermione från Harry Potter, är kampanjflicka och håll i hatten vad het den lilla donnan börjar bli. Så snygg. Valet av kampanjansikte känns väldigt naturligt och närmast väntat - brittiskt (har ni för övrigt läst att Burberry kommer att flytta hem sina visningar från Milano till Londons modevecka - helt rätt)! Kampanjen som är plåtad av Mario Testino känns dock i övrigt ganska blek, eller vad tycker ni?


Burberry F/W 09


Modebranschens kretslopp


Det har börjat florera rykten om att det är dags för att leka lite hela havet stormar i modebranschen. Karl Lagerfeld ska enligt djungeltrumman vara på väg att lämna Chanel (väldigt svårt att tro men vi får väl se). Alber Elbaz som idag designar för Lanvin sägs vara hans betänkta efterträdare. På Lanvin funderar man på att ersätta oumbärliga Alber med modegeniet Olivier Theyskens som nyligen lämnade Nina Ricci.

Ja, vi får väl se hur det blir. Personligen tycker jag onekligen att det vore roligt att få in lite nytt blod på det anrika modehuset Chanel. Jag är övertygad om att Alber skulle göra ett utmärkt jobb på postionen. Likväl som jag är fast övertygad om att Olivier skulle kunna hantera Lanvins välvårdade varumärke.

Den stora frågan är väl snarare vad som skulle hända med Karl....

flyttkort



Min kära vän Elin har fått en ny uppdragsgivare. Hon flyttar från Kanal 5 till
TV4. Det finns inga gränser för hur långt den här tjejen kan gå.

Grattis Elin!

Kolla in Elins nya blogg!

5 ytliga


För ungefär en evighet sen ställde min vän
E ett gäng ytliga frågor till mig. Nu kan ni läsa svaren (och frågorna) på hennes fina blogg!

Stark + praktikplats


Jag och praktikant-Josephine - Jeans-skjorta ska det vara

Vilken dag. På Demo var det fullt ös som vanligt och sen pumpade jag mig stark på gymmet. Herregud, snart är jag nog gymmets starkaste tjej. Jag fick till och med beröm av instruktören efteråt (som troligtvis innehar titeln Sveriges starkaste tjej).

Nu hamnade jag visst på något sidospår. Det jag skulle skriva om: Ser ni vad fint jag och praktikant-Josephine matchade varandra idag på Demo-redaktionen (jag har hört att jeans-skjorta ska vara hett). Apropå Josephine - Hon är helt oumbärlig på Demo-redaktionen men hon kan tyvärr inte stanna för evigt så just nu letar vi efter en ny praktikant som kan ta över hennes plats i början på hösten. Låter det intressant? Maila i sånt fall vår chefredaktör Sandra: [email protected]

Tar


Åh, det blev visst oväntat fint väder. Nu slår jag mig ner med nyinköpta
Tar på balkongen. Mycket intressant läsning står att vänta. Inifrån lägenheten strömmar denna musik ut på balkongen. Livet är helt enkelt för bra!


Fibes oh Fibes - Get up

Pausbild


Just nu pågår projektet - Balkong français

Det blir lite dåligt med bloggande om helgerna så här på våren och sommaren. Det är ju så mycket skoj som står på agendan så här års. Igår tillbringade jag dagen på plantagen och diverse byggvaruhus och senare med jord upp till armbågarna. Den nya balkongen ska möbleras och fixas till - naturligtvis i franskinspirerad stil. Idag fortsätter jakten!

Skodividerande

Jag har
som bekant redan nu bestämt mig för att det är ett par lårhöga stövlar som blir höstens sko. Men glöm horstövlarna med hög klack, det jag är ute efter är ett par stövlar utan klack som känns coola och lite hårda, inte porriga. Jag ska matcha dem med smala svarta byxor, herrig kavaj och vit skjorta.Lite "In style of" Ann fast på ett Hotspot sätt.
Jag har dock ställt mig in på att det kan bli grymt svårt att hitta skorna i mina drömmar men idag visade Eleonore ett inte alls så pjåkigt alternativ. Det kan dock vara så att de är för smala i skaftet. Jag vill nog att de ska vara lite mer Prada-esk utan att kännas som gummistövlar. Egentligen är de här kanske de ultimata. Fast kanske lite för blanka.

Ja, herre min skapare, detta kommer inte att bli lätt...

Flora by Gucci

Reklamfilm för Flora by Gucci

Få har väl missat
Chanel no 5s nya reklamfilm eller den Sofia Coppola-regisserade Miss Cherie-filmen men har ni sett Guccis senaste reklamfilm för parfymen Flora by Gucci? Filmen är regisserad av Chris Cunningham som främst är känd för sina konstfilmer och ett antal legendariska musikvideos. Tydligen krävdes det 40 000 silkesblommor för att få till den rätta effekten.

Anslagstavlan

3/6 2009

Minns ni min
anslagstavla? Nu har det hänt en del - vissa saker har plockats bort och andra har tillkommit. Jag gillar verkligen tanken på anslagstavlan som en sorts levande moodboard och jag tycker nog att den speglar min kreativa sinnestämning ganska bra just nu.

Utförsäljning Filippa K


Idag började Filippa Ks utförsäljning. Jag drog dit på lunchen och köpte en del bra (och en del mindre bra) saker. Ovanstående klänning älskade jag när den fanns i butik men eftersom jag har svårt för att ha bara axlar blev det inget köp. Nu har jag kommit på att den kommer att vara grymt fin med en t-shirt under eller en kavaj över så till 80% kände jag att det hela var rimligt.

Mina badkläder har varit ett skämt de senaste två somrarna. Därför har jag bestämt mig för att börja om på ny kula. Häromdagen köpte jag en ny svart baddräkt och en ny chokladbrun bikini och den här citrongula saken kändes som ett bra komplement.

Sen precis vid kassan fick jag ett ryck och plockade åt mig tre kjolar (hade redan tagit en). Jag känner mig hyffsat nöjd med alla utom en, den är fin men inte på mig (upptäckte jag när jag kom hem och provade). Ja ja, det är utförsäljningssmällar man får ta...

Just det...köpte en pyjamas också men den känner jag inte något behov av att skryta med.

PS. Utförsälningen är på Sankt Paulsgatan 29 (tvålpalatset) och det är öppet för allmänheten lör-sön

Danse Macabre

Pradas vårkampanj 09


Motiv i klassisk "Danse Macabre"-stil

Igår skrev jag att jag skulle vilja se en "Danse Macabre"-inspirerad Pradakampanj. Någonstans långt bak i bakhuvudet, i mitt undermedvetna, måste jag förstås ha haft den aktuella vårkampanjen i åtanke. För visst måste det gamla medeltidsmotivet ligga som inspiration till vårens kampanjbilder?

He he! Det verkar som om konstinfuenserna i mode världen har tagit en helt ny riktning. Glöm Pollock, Monet och Rotho - nu verkar modebranschen leta efter konstrefenrenser längre bak i tiden...

The Face återuppstånden från de döda?

Kate Moss på omslaget av The Face 1990

Det ryktas om att magasinet The Face ska återuppstå. Snacka om prestationsångest att återuppliva en av världen mest hyllade tidsskrifter. Det känns nästan som om det inte kan bli annat än fel...

Stilstudie - Camille Bidault-Waddington

Har du inte hört talas om
Camille Bidault-Waddington bör du lägga namnet på minnet. Hon är superstylist (jobbat med bla Self Service, POP, Dazed & Confusedl), kreativ konsult (åt bland andra Marc Jacobs, Chloé och Pucci) och musa (åt bland annat A.P.C.). Hett eftertraktad i modebranschen för sin aldrig svikande känsla och stil, det i kombination med ett kontaktnät bortom denna värld gör att hon garanterat kan räknas som en av branschen mesta it-girls. Camille har varit gift med Jarvis Cocker (det ryktas om att en utomäktenskaplig romans med Olivier Zahm var orsaken till uppbrottet) och tillsammans var de kanske ett av de stilsäkraste paren i modern historia. Hennes arbete är verkligen enastående och hennes personliga stil är närmast fulländad. En idol - helt klart!

Louboutins "vanitaskampanj"

Reklamkampanj från Louboutin, klockren Vanitas-pastisch

Jag har alltid varit lite fascinerade av så kallade
Vanitas-stilleben och har under en period haft en tanke om att det vore roligt att göra ett accessoarstilleben i Vanitas-stil. Nu verkar det som om Louboutin har hunnit före mig med den ideén. Deras senaste kampanjbild är ju en klockren Vanitaspastisch.


Stilleben av Pieter Claesz, 1630

Ytterligare ett exempel på Vanitasmotiv, av Edward Collier

PS. Nu hoppas jag på att Prada gör en höstkampanj i Danse Macabre-stil. Det hade varit något...

Louis Vuittons resa fortsätter


Senaste bilden från Louis Vuittons resekampanj
Foto: Annie Leibowitz


Nu har ytterligare en annons i Louis Vuittons legendariska
resekampanjsatsning lanserats. Tidigare har vi sett bland annat Mikhail Gorbatjov, Keith Richards och Francis Ford Coppola i kampanjserien som är tänkt att återknyta till Louis Vuittons rötter som bagagetillverkare, allt för att återigen attrahera den sofistikerade globetrotterkunden som tidigare utgjorda företagets kundbas.  Den här gången är det astronauterna Buzz Aldrin, Sally Ride, and Jim Lovell som frontar kampanjen. Detta för att markera att det var 40 år sedan Apollo 11 genomförde sin legendariska månfärd.

"Some journeys change mankind forever"

Alexa Chung snyggar till Jalouse


Jalouse Juni 2009

Det kan vara så att jag är sist på bollen när det kommer till Jalouse senaste omslag med Alexa Chung. Alexa Chung är med på min top 10 lista över världens snyggaste människor och Jalouse är med på min top 10 lista över modemagasin. Whats not to like med andra ord. Kul med England-special i superfranska Jalouse. Jag ska naturligtvis köpa men har inte ens hunnit blädda igenom
majnumret som ligger i tidningshögen bredvid soffan. Så många magasin att "läsa" (kan ju som bekant inte franska...) - so little time.

PS. Älskar passformen på jeansen! Hon ser ut som en tjej - det gillar jag!

Coco får kicken ?

Anna Selezneva plåtad av Terry Richardson

Ni har kanske sett Anna Selezneva i den senaste kampanjen för YSLs parfym Elle. Kampanjen är väl ungefär så mycket YSL som något kan bli men de modeinitierade är ändå chockade över bilderna som nu cirkulerar. Vad hände med Coco Rocha? Coco har varit YSLs beautyansikte i ett par säsonger och är även tätt förknippad med just parfymen Elle men man har tydligen valt att byta ut henne mot det senaste och hetaste modellnamnet - Anna Selezneva. Modigt val mitt i en lågkonjunktur verkar vara den allmänna uppfattningen.


Den gamla kampanjen med Coco Rocha


Man har även spelat in en ny reklamfilm med Anna Selezneva. Kolla in!


Reklamfilm för YSL Elle

PS. Jag säger bara shortskostymen!!!

Cool i sol

Även om solen bestämde sig för att gå i moln idag (den kommer tillbaka - promise) så verkar jag fokusera på solglasögon på bloggen idag. I söndags visade jag solglasögon i DN. Missade du det kan du se delar av jobbet
här (det kan vara värt att kolla in även om du såg jobbet då bilderna är betydligt tydligare på webben). Själv vill jag ha YSL-bågarna högst upp!

Kolla in

Sliten


Det har varit två, minst sagt, intensiva veckor som passerat, både när det kommer till jobb och privata angelägenheter. Eftersom allt tar ut sin rätt så får jag sota för det nu med halsont och pulserande huvudvärk. Den här outfiten skulle dock göra det mycket lättare att ta med sig huvudvärken och halsontet till Demo-redaktionen dit jag ska bege mig om ett litet tag.

Collegetröja: Weekday - grå och slapp, perfekt för en dag som denna
Jeans: Jag måste verkligen gilla Whyreds knäklädda jeans då de hamnat på önskeoutfits två gånger i rad
Jacka: Det känns som om jag aldrig kommer att komma över Whyreds mockajacka. Jag har inte råd!!!
Solglasögon: Även solglasögonen är från Whyred,
den limiterade kollektionen.
Nagellack: Egentligen vill jag bara ha lack i ljusa hudtoner just nu men det såg inte lika matchat ut
Väska: Sonia Rykiels Domino bag återkommer med jämna mellanrum i mina tankar. Hade jag köpt den när jag fick upp ögonen för den första gången hade den varit ett grymt köp!
Skor: Givenchy gör bra skor just nu.
Armband: Jag vill bara ha gamla onyx och turkos-smycken just nu!!

Confetti Sunglasses från Whyred


Bild: Solglasögon i begränsad upplaga från Whyred

Whyred lanserar
en solglasögonkollektion i begränsad upplaga. Solglasögonen är handgjorda och tillverkade i confettiplast från 70-talet. Alla solglasögon är unika och numrerade. Pris 1700-2200 kr.

I like!

Back to black


Bild: Coco Rocha har färgat håret svart (nästan)

Coco Rocha har gjort sig av med sina röda lockar. Kommentarerna på
hennes blogg är lyriska och även om jag alltid gillar en rödtott så måste jag hålla med om att det var ett lyckat drag.

PS. Hon verkar ändå ha lite humor


Coco som red head

Efter kropp kommer ålder

Vogue UK juli 2009

Efter
det stora kroppsnumret kommer det ålders(lösa) numret. Julianne Moore är garanterat en av världens bättre kvinnor men detta omslag kan vara ett av världens tråkigaste.Uppryckning Vogue UK!

Scarlett kampanjflicka för Mango


Scarlett Johansson för Mango F/W 09

I höst mantlar Scarlett Johansson jobbet som kampanjflicka för Mango och tar därmed över rollen från Penelope Cruz som axlat rollen de senaste 4 säsongerna. Plåtar gör Mario Sorrenti.