header to ads



Make-up match - Red hot!

26631-345

De röda läpparna funkar fortfarande även om den värsta hysterin har lagt sig. Många är lite rädda för de röda läpparna och jag är nog beredd att medge att det inte är något för alla, men det är defintivt värt ett försök då det är "steaming hot" när rätt person får till det.

Tricket för att få till looken med de röda läppande är att utöver läpparna köra på en väldigt enkel och naturlig sminkning. Det ska se classy ut, inte billig transvestit. Grunda med en bra concealer (
MAC Cover-up) där det behövs t ex på röda små blemmor, runt näsvingen och under ögonen. Sen är det dags för foundation (Laura Mercier foundation mousturizing) och då är det som vanligt viktigt att hitta rätt färg, absolut inte för mörk! Det är inte ofta som jag personligen använder puder (Smashhbox Photo Matte Anti-Shine Pressed Powder) men till ett par röda läppar är det fint med en porslinsmatt hy så ta sparsamt med puder i hela ansiktet. Välj ett rouge (Jelly Pong Pong Flush Cheek Stain) i en varm röd ton som inte ger ett starkt och markant resultat. Få ordning på brynen genom att ta på lite vaselin eller varför inte ModelCos Brow control som är en genomskinlig gel som håller brynen i styr. Eftersom läpparna är väldigt markerade så är det viktigt att inte överarbeta ögonen, antingen eller är en bra regel! Välj därför en naturlig diskret ögonskugga (i.d bareMinerals Eye Shadow i färgen bisque) och en brun mascara (Pout Mascara). Sist men inte minst så är det naturligtvis dags för kronan på verket - läpparna. När man ska få till ett par röda läpparna är förarbetet A och O. Skrubba läpparna med din tandborste återfukta därefter med ett mjukgörande och vårdande läppbalsam (DuWop Buttercream Lip Balm) pensla därefter på det röda läppstiftet, bit av. För ett varaktigt resultat kan man ta ett tunt lager puder på läpparna innan man appilcerar den röda färgen (MAC 552)  igen. Klart, lätt som en plätt!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Sådär vill jag se ut i vår!

Postat av: Alva

Duwop Buttercream Lip Balm är verkligen jättebra, kan verkligen rekommendera den. Även ganska dryg, håller ett bra tag :)

Postat av: W

Snyggt och informativt collage! Nu har jag börjat med Laura Merciers foundation (jag har den oljefria) och den är faktiskt fab! Lätt att få en naturlig look och lätt att bygga på med i lager där man vill ha mer täckande effekt. Jag gillar löst puder och även här har jag numera Laura Merciers puder med borste. Rekommenderas!

Och äntligen har jag knäckt den lilla collagekoden i Photoshop :-). Jag har mycket, mycket kvar att lära mig, men nu lyckas jag iallafall få till basic-collage - idag om garderoben för läpparna :-).

2006-04-23 @ 11:33:24
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: hannahsthlm

åhh..vill verkligen prova ModelCo Brow Conrol och se om den är så bra som alla säger;) Fint collage btw!=)

2006-04-23 @ 11:43:48
URL: http://hannahsthlm.blogg.se/
Postat av: Sofia

Är det inte bäst att använda läppenna innan?

2006-04-23 @ 12:20:12
Postat av: Alice

jag älskar verkligen din blogg! det är som en härlig fullmatad mode/skönhets tidning!

2006-04-23 @ 12:21:14
URL: http://alicepeearla.blogg.se
Postat av: Nina

Du har ju seglarskorna från Vagabond. Vet du om de töjer sig lite eftersom det är skinn? Råkar ligga mellan två storlekar :/

2006-04-23 @ 12:53:51
URL: http://mode.webblogg.se
Postat av: Cicci

Jättefint collage - som vanligt :)

2006-04-23 @ 13:48:37
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: vardag

seglarskor täjer sig... speciellt om man använder dem lite fuktiga dagar ... eller för den delen för det de är avsedda för egetligen dvs att gå på båtar med! ;)

2006-04-23 @ 13:53:26
URL: http://vardagsont.blogspot.com
Postat av: engla

Nina: de är ganska breda så om du har smala fötter ta den mindre storleken. Det är min erfarenhet. Kram/ Engla

2006-04-23 @ 14:17:05
URL: http://annamirjamaria
Postat av: W

Seglarskorna är rymliga i storleken enligt mig. Mina är liiiite stora, men bättre det än för små. Det går alltid att lägga i en sula.

2006-04-23 @ 14:23:01
URL: http://livingbyw.blogg.se
Postat av: suratanten

Grymt snyggt med den röda färgen som hon har på bilden, lite mörkare, det gillar jag. Jag har kommit fram till att jag passar bättre i lite mörkare röd. Den röda färgen jag provade sist var för ljus.

2006-04-23 @ 14:54:08
URL: http://suratanten.blogs.se
Postat av: hotspot

Caroline: Ja det är en fräsch och cool look så det tycker jag absolut att du ska köra på!
Alva: Jag har aldrig provat men buttercream låter ju bara för härligt...
W: Ja Lauras foundations är helt klart en av de jag är mest nyfiken på just nu... Åh jag var inne kollade på läppinlägget - tummen upp!!!!
hannahsthlm: Hm, jag vill ju naturligtvis också prova men egentligen vet jag ju inte hur nödvändig produkten egentligen är, men det har visserligen aldrig stoppat mig förr...
Sofia: Jo många rekoomenderar ju att man tar läppenna innan så att läppstiftet inte flyter ut, jag tycker dock inte att det är helt nödvändigt (men det kanske beror lite på läppstift och vilken typ av läppar man har - vad vet jag? :)
Alice: Åh vad skoj! Jag blir så glad, man får ju ta en del skit så när folk uppskattar det man gör blir man verkligen glad :)
Nina: Åh, svårt att svara på, jag har bara använt dem en gång (igår) så jag vet faktiskt inte hur mycket de töjer sig men min känsla säger nog att de kan töja sig en del men mitt motto är att aldrig köpa skor som är för små så mitt råd är nog ändå att ta det större paret.
Cicci: Tack :)
vardag: Tack för info!
engla: Tack!
W: Jag håller med!

2006-04-23 @ 14:59:21
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: hotspot

suratanten: Ja det är lite tricky med röda läppar för det finns ju i en miljon olika toner, kalla blåaktiga eller varma som går mot gul/orange. Själv har jag inte beslutat om röda läppar är något för mig överhuvudtaget än... Men visst är det bara för snyggt!

2006-04-23 @ 15:03:17
URL: http://hotspot.webblogg.se
Postat av: Frida

Vilka bra tips! Hur är pout mascaran? Har varit lite nyfiken på den.

2006-04-23 @ 15:46:26
URL: http://fridavarld.blogg.se
Postat av: vardag

hotspot det var så lite ;)

2006-04-23 @ 16:19:26
URL: http://vardagsont.blogspot.com
Postat av: christine

Har funderat på det här Smash box.. är det bra eller? Vet du om man kan köpa det i någon affär, eller är det bara online som gäller? Tacksam för svar! =)

2006-04-23 @ 17:02:52
URL: http://chrisse.blogg.se/
Postat av: Fancy Desire

DuWop Buttercream Lip Balm låter verkligen sweet! Är sugen på att testa det! Fancy Desire

2006-04-23 @ 17:50:02
URL: http://www.fancydesire.blogg.se
Postat av: Ida

Tror att bästa sättet att få till snygga röda läppar är att ha fylliga läppar från början ;) Tjejer med tunna läppar passar sällan i rött läppstift.. väldigt synd för mig alltså :(

2006-04-23 @ 18:15:09
URL: http://luckyem.webblogg.se
Postat av: Josephine

Jag verkligen älskar din blogg, jag tror du kommer komma långt om du fortsätter som du gör. ville bara visa min uppskattning! :)
Men by the way, vet du vart man kan hitta riktigt läckra pumps? Letar och letar men kan inte hitta något som passar..

2006-04-23 @ 18:21:46
Postat av: Petra

Bästa röda läppar tipset till alla som kanske inte riktigt passar men ändå vill: Elizabeth Arden 8h lipstick i färgen Berry. Ser väldigt rött ut i hylsan men blir bra på läpparna. Lite genomskinligt utan att vara "too glossy".

2006-04-23 @ 20:08:26
URL: http://petronelllas.blogspot.com
Postat av: hotspot

Frida: Har tyvärr inte provat pout mascaran... Den fick vara med för att representera en brun mascara.
christine: Jag har provat smashbox omtalade primer och visst är den bra men det är ju inga mirakelmedel. Smashbox finns att köpa på C/O Stockholm om man inte vill beställa från nätet.
Fancy: Ja det låter onekligen mycket bra och jag som är beroende av olika läppbalsam borde verkligen prova om det håller vad det lovar...
Ida. det kan ligga något i vad du säger... Men sen tror jag även att det spelar in lite vilka färger man har och vilken hudtyp.
Josephine: Åh vad skoj, tack! Det är superskoj att blogga men det blir ännu roligare när man får så snäll feedback :) Jag tycker att det finns fina pumps lite överallt just nu (även på de stora skokedjorna annars är ju second hand ett hett tips).
Petra. Åh, tack för tipset. Själv är jag en sucker för 8hour sticken men jag kör av gammal vana alltid det ofärgade.

2006-04-23 @ 20:30:45
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Sigrid

och du gör det så bra!

2006-04-23 @ 21:00:12
URL: http://sigrid.webblogg.se
Postat av: Klang

Snygg sida och bra inlägg. Har precis börjat blogga. kolla gärna in min manliga modeblogg! mvh klang

2006-04-23 @ 22:00:14
URL: http://klang.blogg.se
Postat av: hotspot

Sigrid: Ha ha, tavk :)
Klang: Tack! Ska kolla in vid tillfälle!

2006-04-24 @ 06:58:56
URL: http://www.hotspot.webblogg.se
Postat av: Hanna

laura mercier har fint smink! ;)

2006-04-24 @ 10:59:40
URL: http://lilyrose.webblogg.se
Postat av: hotspot

Hanna: Ja framförallt ska det ju vara väldigt bra!

2006-04-24 @ 11:12:09
URL: http://www.hotspot.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:


URL:


Kommentar:

Trackback
Links